A fogszabályozás előfeltételei

A fogszabályozás egy rendkívül összetett folyamat, amely egészséges fogakat kíván. Éppen ezért a nulladik lépés a fogszabályozás előtt a fogak rendbetétele és teljes körű tisztítása.

Fogszabályozás előfeltételei
A fogszabályzók közüli választás is fontos pont

Fogszabályozás előfeltételei

Egy fogszabályozó készülék felhelyezése precíz előzetes tervezést igényel, hiszen számos döntést kell meghozni a folyamat részleteivel kapcsolatban. Ezért is javasolt egy előzetes konzultáció a fogszabályozó szakorvossal, amikor a páciens megismerheti a lehetőségeket, a rendelkezésre álló eszközöket és a folyamat megkezdése előtt elvégzendő kezeléseket. Így minden körülmény ismeretében dönthet, szeretne-e belevágni a procedúrába.
Amennyiben a páciens a fogszabályozás megkezdése mellett dönt, a szakorvos részletes, személyre szabott kezelési tervet készít számára. A folyamat mindig egy panoráma röntgen elvégzésével kezdődik, amely segítségével az orvos kiválaszthatja a legmegfelelőbb fogszabályozó készüléket. A röntgen egyben képet ad a beteg fogainak állapotáról is, amely a későbbiekben nagy segítségére lehet az orvosnak. Ezután fotók készülnek a páciens fogsoráról, hogy a fogak változását folyamatosan nyomon lehessen követni. 

Kezdjük egészséges fogakkal a fogszabályzást!

A fogakat még a szabályozás megkezdése előtt kezelni kell, hogy a folyamatot már teljesen egészséges fogsorral kezdhesse a páciens. Ez azért is fontos, mert fogszabályzóval még a legegyszerűbb beavatkozások is nehézségekbe ütköznek. A fogkő eltávolítása minden esetben javasolt, de gyakran fogtömés is szükséges a szabályozó készülék felhelyezése előtt. Amennyiben számfeletti fogak is vannak, ezeket is ekkor kell eltávolítani, bár egyes ritka, indokolt esetekben ezeket később húzzák ki. 

egészséges fogak
Tedd rendbe a fogaidat a fogszabályozás előtt!

Fogápolás fogszabályzóval

A megfelelő fogápolás fogszabályzóval sokkal nehezebb, ami fogszuvasodáshoz és a fogak elszíneződéséhez vezethet. Ez azonban egy kifejezetten fogszabályzót viselők számára fejlesztett tisztító szett használatával könnyedén megelőzhető. Az otthoni ápolás mellett rendszeres, fogorvos által végzett fogtisztítás is javasolt a fogak szépségének megőrzéséhez, valamint az ínygyulladás, fogszuvasodás és kellemetlen szájszag megelőzéséhez. 
A fogszabályzó levétele után rövid ideig még úgynevezett retenciós készülék viselése javasolt, amely helyükön tartja a szabályozott fogakat, megakadályozva, hogy azok eredeti pozíciójukba álljanak vissza. Megfelelő ápolással és megelőző beavatkozásokkal fogsorunk nem csak szabályos, de egészséges és szép is lesz a készülék eltávolítása után. 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom