Amikor a fogszabályzó ékszer - néhány szó a zafír brekettekről

A zafír kristály brekettek végre megérkeztek a budapesti klinikánkra! Nagyon sok szó esik róluk az interneten, és bizonyára hallhatott már róluk, akit érdekelnek az esztétikus fogszabályozók. Mi ebben a cikkben szeretnénk felvilágosítani mindenkit arról, hogy mi is az az esztétikus zafír kristály brekett, mit tud, mit nem, és mikor érdemes ezeket választani. Nézzük hát!

kék-zafír

Mi is az a zafír kristály? Mi is az a brekett?

A tradicionális, rögzített fogszabályozók két részre bonthatóak: egyik része a brekett, amik a fogra rögzített lapocskák, ezeken keresztül fut az ív. Az ív fémből készül és a brekettek közvetítésével nyomást gyakorol a fogakra. A zafír kristályból készült brekettek is a hagyományos, rögzített fogszabályozási eszközökhöz sorolhatóak.

A különbség a tradicionális rendszerhez képest annyi, hogy esztétikus, átlátszó zafír kristályokból készülnek a brekettek és nem pedig fémből, és így megszűnik a vonat sínhez hasonlító megjelenés, hiszen egy teljesen átlátszó brekett kerül a fém lap helyére. A zafír kristály brekettes rögzített fogszabályozó minden fogszabályozási problémára megoldást tud nyújtani, amire a hagyományos fémből készült brekettek, még a legsúlyosabbakra is, amellett, hogy egy esztétikus alternatívát biztosítanak a páciens számára.

A zafír kristályokról bővebben

A zafír kristály a zafírnak egy olyan formája, amely átlátszó akár az üveg (létezik is zafír üveg, amelyet leginkább informatikai célokra használnak fel képernyőkhöz, hiszen karcmentes és átlátszó), és majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. Ezen tulajdonságai miatt a zafír kristályok tökéletes brekettekké formálhatóak, hiszen elég kemény ahhoz, hogy a főívből a fogakra közvetítse a fogszabályozáshoz szükséges húzó erőket anélkül, hogy eltörne, vagy tönkre menne, és emellett - mivel áttetsző - egy teljesen esztétikus megoldást biztosít a páciensnek. 

Zafír fogszabályzó: A tökéletes esztétikus megoldás

Ezeket a breketteket csak közeli vizsgálódás árán lehet észrevenni, mivel átlátszóak, így csak a fog színét közvetítik. Ez teszi a zafír kristályokat annyira tökéletes, esztétikus brekett alapanyaggá, és ezért van az, hogy így a zafír kristályból készült brekettek a legesztétikusabb megoldás a rögzített fogszabályozók világában.

Ha ezeket a breketteket egy fogszínű vagy fehér főívvel párosítjuk (az ívek gyakorlatilag bármilyen színűvé színezhetőek), teljesen bele olvadnak a környezetükbe és szinte láthatatlanná válnak. Ez a párosítás jelenleg a legmodernebb és legkevésbé feltűnőbb rögzített fogszabályozó a piacon. Nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden olyan páciensünk számára, akinek esztétikus megoldásra van szüksége.

Kép: 1.

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom