Az esztétikus tömés nyomában

A fogorvosok egyöntetűen vallják, hogy az amalgám tömések nem esztétikusak, hamar elhasználódnak, és káros anyagokat tartalmazhatnak. Szerencsére egyre újabb és jobb tömőanyagok jelennek meg, így a fogorvosok széles palettáról választhatnak. Cikkünkben a legtermészetesebb és legtartósabb fogtömő anyagokat mutatjuk be. 

Esztétikus tömés
Esztétikus fogtömés

Esztétikus tömés 1. - Kompozit

A kompozit a fogtömésekhez leggyakrabban használt anyag, nem véletlenül. Üveg és porcelán részecskékkel megerősített műgyantából áll, amelyet képlékeny halmazállapotban helyeznek a megtisztított fogüregbe. Ezután speciális fénnyel köttetik, amely során az anyag fogzománc keménységűvé válik. A folyamat alatt az anyag kémiai összeköttetést is képez a foggal, így a tömés rendkívül tartós lesz, és tökéletesen illeszkedik az üregbe. A kompozit tömés színe a meglévő fogéhoz igazítható, így teljesen természetes végeredményt szavatol. Felhasználása sokrétű, akár letört fog helyreállítására is használható. Nem alkalmas viszont nagyobb méretű lyukak tömésére, ekkor inlay vagy onlay alkalmazása javasolt. 

Esztétikus tömés 2. - Inlay / Onlay

Ezt a megoldást akkor alkalmazzák, ha a fog nagy része hiányzik, így tömés nem helyezhető be, viszont egy korona felhelyezésével a fog már túl magas lenne. Az inlay a fog oldalsó részére, míg az onlay a felső felére kerül. A természetes, esztétikus végeredményhez a legjobb porcelán vagy kompozit anyag használata, mivel a nemesfémek színe nagyban eltér a fog színétől, így a tömés is nagyon szembetűnő lesz. 

Esztétikus tömés 3. - Kerámia

A kerámia tömések porcelánból készülnek, amely szép megjelenésű, foltoknak ellenálló és tartós megoldás. Ennek természetesen megvan az ára is: a kerámia tömések költsége az aranytömésével vetekszik. 

tömés
Fogszuvasodás kezelése esztétikus töméssel

Esztétikus tömés 4. - Üvegionomer

Ezek a tömések speciális üvegből és akrilból állnak. Nem olyan erősek, mint más típusú tömések, így leginkább az íny alatti részeken, a fognyakon és tejfogakon alkalmazzák őket. Természetes megoldást nyújtanak, és némelyikük még fluoridot is tartalmaz, amely erősíti és védi a fogakat a szuvasodástól. 

Esztétikus tömés 5. - Nanokompozit

A nanokompozit tömés a jelenlegi fogászati technológia csúcsa. Rendkívül apró nanorészecskéi tökéletesen kitöltik a fogüreget, így a tömés is maradéktalanul illeszkedik. Felhasználásuk sokrétű, megjelenésük természetes, anyaguk pedig rendkívül tartós és erős. Így jelenleg ez a megoldás a legtökéletesebb, ha tartós és esztétikus fogtömést szeretnénk. 

Budapest szívében található rendelőnkben minden páciensünk számára a legtesthezállóbb tömési megoldást választják a Forest & Ray magasan képzett fogorvosai. Foglaljon időpontot, és távozzon ragyogó és egészséges mosollyal tőlünk!

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom