Bölcsességfog húzás terhesség alatt

Kismama és fogászat

Kismamaként nem szokatlan, ha fogaink érzékennyé válnak vagy fájnak. Sokan ebbe beletörődnek, mondván, ez a terhesség velejárója.  Való igaz, hogy ebben az időszakban megváltozott hormonháztartásunk miatt fogaink nagyobb veszélynek vannak kitéve.  Azonban tévhit, hogy a várandóság alatt nem kerülhetjük el a fogászati problémák kialakulását! 
Az olyan gyakori gondok, mint a fogérzékenység, fogszuvasodás vagy a gyulladt fogíny kialakulásának kockázatát rendszeres és alapos szájápolással csökkenthetjük. Figyeljünk a megfelelő fogkefe, fogkrém és egyéb szájápolási termékeink kiválasztására is!

terhesség, kismama
Link

A bölcsességfogakról általánosságban

Összeszedtünk mindent, amit a bölcsességfog húzásról tudni érdemes. Sajnos legnagyobb igyekezetünk ellenére is akadhatnak velük problémák, hiszen a bölcsességfog növekedése evolúciós okokból sok esetben akadályba ütközik. A rossz irányba növő bölcsességfogak károsíthatják fogazatunkat és rendkívül fájdalmasak lehetnek, ezért szükségessé válhat az eltávolításuk.

kismama fogászat
Link

Bölcsességfog eltávolítása 

Ha a bölcsességfog teljesen előbújt, a beavatkozás nem különbözik egy egyszerű foghúzástól. Legtöbbször azonban nem a kinőtt bölcsességfoggal van gond.  A rossz irányba növő fog részben vagy egyáltalán nem tud áttörni az ínyen, ami fogínygyulladáshoz, valamint a többi fog torlódásához és szuvasodásához vezethet. A bölcsességfog kihúzása ilyenkor már szájsebészeti beavatkozást igényel. A bölcsességfog műtét során a szakorvos az érzéstelenítés után felnyitja az ínyt, a fogat egy vagy több részben kiemeli, majd pedig néhány öltéssel összevarrja a területet. 

Bölcsességfog kezelése terhesség alatt

Mivel a bölcsességfog eltávolítása műtéti beavatkozás, ezért ideális esetben nem terhesség alatt kerül rá sor. Javasoljuk, hogy lehetőleg még a gyermektervezés időszakában vegyünk részt egy teljes körű fogorvosi vizsgálaton! Fogazatunk állapota hatással lehet magzatunk egészségére is, emellett pedig jobb, ha kismamaként kerüljük a fogfájással és a kezeléssel velejáró fájdalmat és stresszt.  Amennyiben megoldható, fogászati problémáinkat orvosoljuk a terhesség előtt, hogy utána a baba születéséig elegendő legyen a kontrollvizsgálat.

Előfordulhat azonban, hogy a problémát nem láttuk előre, és a bölcsességfog eltávolítása elkerülhetetlenné válik. Azonban kismamaként sem kell megijednünk!
Manapság már léteznek olyan kíméletes fájdalomcsillapítók, amelyek a magzatra nem jelentenek veszélyt. Emellett a tévhitekkel ellentétben a fogászati röntgen terhesség alatt is kockázatmentesen elvégezhető.

Konzultáljunk fogorvosunkkal a lehetséges lépésekről! A terhesség második trimeszterében, valamint a harmadik trimeszter első felében a fogászati kezelés nem jelent veszélyt. Sőt, a várandóság alatti rendszeres fogorvosi vizsgálattal sokat tehetünk magzatunk egészségéért!

Kedvező fogászati árak - Nézze meg havi kezelési akcióinkat is!

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom