Első fogak esztétikus tömése

Évtizedeken át az amalgám tömés volt a fogszuvasodás jól bevált kezelési módja. Ez a típusú tömés azonban nem tartós, és színében is látványosan elüt a természetes fogaktól. Az esztétikai fogtömések alapjaiban változtatták meg a kezelés folyamatát, erős, tartós és tetszetős végeredményt garantálva. Esztétikai tömést minden fognál lehet alkalmazni, de főként letört vagy szuvas első fogak tömésére használatos ez természetes színű és struktúrájú anyag.

esztetikus tomes
Első fogak esztétikus tömése

Az esztétikus fogtömés előnyei

Az esztétikus fogtömések nem tartalmaznak fémet. Anyaguk általában műgyanta, amelyet üveg és porcelán részecskék erősítenek. A hagyományos tömésekkel ellentétben a tömőanyagok ezen új generációja nem csak mechanikusan, de kémiailag is kötődik a fog felszínéhez, így biztosítva erős és tartós végeredményt. Tartósságuk mellett az esztétikus fogtömések szinte észrevétlenül bújnak meg a szájban. A tömőanyag tónusát több szín keverésével érik el, így a kész tömés árnyalata tökéletesen illeszkedik a páciens természetes fogszínéhez. Az anyagban található üveg és porcelán részecskék miatt a tömés textúrája enyhén áttetsző, így még jobban emlékeztet a természetes fog anyagára.

Az esztétikus fogtömés folyamata

Az esztétikus fogtömés anyaga eredetileg folyékony, így tökéletesen képes kitölteni a fogban lévő rést. Miután a tömőanyag bekerült a megtisztított lyukba, 450 nanométer hullámhosszúságú kék fénnyel kötik meg. A folyamat során az anyag megszilárdul, magába zárva az üveg és porcelán részecskéket. Így a tömés mechanikailag és kémiailag is a foghoz kapcsolódik, ezáltal erős és természetes hatású lesz. A köttetés folyamata után a tömést gyémántfejes polírozóval csiszolják, hogy a felső és alsó fogsor kényelmesen összezáródhasson. A még természetesebb hatás érdekében a fogorvos barázdákat is véshet a tömés felszínébe.

Fogászati héj – Alternatív megoldás az első fogak tömésére

Letört vagy lepattant első fogak esetében az esztétikus tömés mellett fogászati héjjal is kiválóan helyreállítható a sérült fog. Direkt héjat elsősorban kisebb esztétikai problémák esetén alkalmaznak. A fogorvos ilyenkor a fogak külső felszínére a tömésekhez használatos anyagból esztétikus réteget formáz. A kezelés gyorsan, akár egy ülés alatt is szemmel látható eredményt hoz. Az indirekt héjak elkészítéséhez mintát vesznek a páciens fogáról, amely alapján a fogtechnikus pontosan illeszkedő héjat készít. Ezt egy második ülés során speciális fogászati ragasztóanyaggal rögzítik a helyére. Mindkét típusú héj kitűnő választás a fogsor szabályosabbá tételéért.

Látogasson el a Forest & Ray Dental Budapest szívében található rendelőjébe, ahol fogorvosaink elsőosztályú esztétikai és hagyományos fogászati kezelésekkel várják Pácienseinket.

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom