Fogászat-história I.

Elindul legújabb blogsorozatunk, amelyben minden héten, összegyűjtött képeken keresztül szeretnénk bemutatni a régi idők fogászatát, eszközöket, fogorvosláshoz kapcsolódó érdekes történeteket.

foghúzás

Az 1920-as években otthoni foghúzásra készülő idősebb nő.

műfogsor

George Washington műfogsora. A legendákkal ellentétben nem fából készült, hanem ló, majom és emberi fogak felhasználásával. A két fogsort rugók tartották egyben, amelyek miatt a száj nyitásakor és zárásakor nyikorgó, kopogó hangot lehetett hallani . Látják az alsó fogsorban hiányzó fogat? A hiány oka, hogy George Washingtonnak egyetlen ép foga maradt meg, amely köré elkészítették a műfogsort.

röntgen

Az első legyártott fogászati röntgenek egyike 1901-ből.

fogpótlás

Az egyik legrégebbi bizonyíték az ősi idők fogpótlási módszereire. A régészek által Egyiptomban talált páciens becslések szerint az időszámítás előtti 2000-es években élhetett. A kezdetleges implantátumok, amelyek egy donor fogai voltak, arany dróttal kerültek átfűzésre, majd a mellettük álló fogak köré rögzítve.

mobil fogászat

Első világháborús mobil fogászat, amely egy teherautó rakteréből lett kialakítva. A francia fronton ellenséggel harcoló és a fogfájással küzdő katonák kezelésére készült 1915-ben.

Kép: 1, 2, 3, 4, 5,

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom