Fogfehérítés otthon

Létezik otthoni fogfehérítés?

A jó hírünk, hogy igen, létezik! Emellett persze meg kell jegyeznünk, hogy bármit is állítanak bizonyos hirdetések, csodatévő fogfehérítő szert sajnos még nem fedeztek fel. A leginkább pénztárcakímélő megoldások kedvezők lehetnek azok számára, akik idegenkednek mesterséges anyagokat használni, ám ezek a házi fogfehérítő trükkök általában igen mérsékelt eredményt hoznak. Cikkünkben három fő csoportra bontottuk az otthoni fogfehérítés praktikáit.

fogfehérítés otthon

Fogfehérítés otthon: Fogfehérítés szódabikarbónával

Ki ne hallott volna már a szódabikarbónás fogfehérítéstől? A szódabikarbónát vizes fogkefe segítségével oszlatjuk el a fogakon, majd várjuk a csodát. Női magazinokban gyakran olvasni, hogy a fogak bedörzsölése bizonyos gyümölcsök (úgy, mint földieper vagy citrom) húsával ragyogó fehér fogazatot eredményez. Sajnos a valóságban szemmel látható változást nem igazán tapasztalunk ezektől az eljárásoktól.

A fogfehérítést szódabikarbónával eleve nem is szabad olyan gyakorisággal végezni, amely már látható eredménnyel járna, hiszen a szemcsék dörzsölése akár károsíthatja is a fogzománcot. A gyümölcsök persze ennél ártalmatlanabbak, ám azt ne feledjük el, hogy savtartalmuk miatt ezek sem kifejezetten veszélytelenek a fogzománcra nézve. Óvatosan, havonta egyszer alkalmazva azonban ezek a házi fogfehérítő módszerek segíthetnek fenntartani fogaink színét, lelassítani elszíneződésüket. 

Fogfehérítés otthon: Drogériában kapható szerek

Itthon leginkább a fogfehérítő fogkrémek és fogfehérítő tollak terjedtek el, de az interneten beszerezhetők a külföldön nagyobb karriert befutott fogfehérítő tapaszok is. Előnyük, hogy szinte bármely drogériában beszerezhetők, viszonylag olcsók, és kitartó használatukkal valóban el lehet érni észrevehetőbb eredményt. Kifejezetten fontos azonban, hogy a használati útmutatók szigorú betartása mellett alkalmazzuk ezeket a készítményeket, hogy az esetleges káros mellékhatásokat elkerüljük. 

Fogfehérítés otthon: Otthoni fogfehérítő készlet

Ha tudunk pár percet szakítani fogorvosunk felkeresésére, akkor a legideálisabb, ha az általa javasolt otthoni fehérítő szettet vásároljuk meg. Ezek a szettek tartalmaznak egy fogakra illeszkedő műanyag fogfehérítő sínt, valamint fogfehérítő gélt, mely a sínekbe cseppentve egyenletesen eloszlik a fogak felszínén. Hatásuk maximumát akkor fejtik ki, ha naponta használjuk az előírt időn át. A hatás 1-2 hét múlva látható, fogaink akár több árnyalattal is világosabbak lehetnek a kúra végére. A géles otthoni fogfehérítő szettek további előnye az a biztonság, amit a szigorúan ellenőrzött körülmények közötti gyártás, valamint a szükség szerinti fogorvosi kontroll jelent.

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom