Fogkrémet természetesen

Kutatók jóslatai szerint, ha hamarosan nem történik változás, a Föld belefullad a műanyag csomagolóanyagba. Ennek is köszönhető, hogy a csomagolásmentes mozgalom világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kezdeményezés arra ösztönzi a lakosságot, hogy ne vegyenek csomagolt termékeket, inkább házilag készítsenek tisztítószert, szappant vagy fogkrémet. Írásunkban egy hatékony, otthon is pillanatok alatt elkészíthető fogkrém receptjét tesszük közzé.

Fogkrémet természetesen
Fogkrémet természetesen

A boltban vásárolt, többszörösen is csomagolt fogkrémek nem csupán a hulladéktermeléshez járulnak hozzá, de számos egészségre káros adalékanyagot is tartalmaznak. Egy kereskedelemben kapható fogkrém legalább 20 összetevőből áll, amelyek között szerepelnek illat- és színezőanyagok, édesítő-, emulgeáló- és tartósítószerek is. Ezeken kívül sokszor tartalmaznak SLS-t, amely egy agresszív zsíroldó anyag, és a habzás elősegítésére keverik a fogkrémbe.  

Könnyen elkészíthető, természetes, környezetbarát fogkrém

Egy roppant egyszerű recept segítségével mindössze 3, könnyen beszerezhető alapanyag felhasználásával hatékony házi fogkrémet készíthetünk. Az extraszűz kókuszolaj antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a lepedékképződést, ezáltal megakadályozza az ínygyulladást. A szódabikarbóna tisztítja és fehéríti a fogakat, a fogkő eltávolításával pedig akadályozza a rossz lehelet kialakulását. Az utolsó hozzávaló, a borsmenta illóolaj antibakteriális hatóanyagai és kellemes illata révén biztosít friss leheletet. A megfelelő állag eléréséhez 2 evőkanál kókuszolajhoz adjunk 1 evőkanál szódabikarbónát és 10-15 csepp borsmenta illóolajat. Keverjük simára, majd zárható edényben tároljuk, és minden fogmosáshoz 1 teáskanálnyi mennyiséget használjunk fel.

Csak semmi adalékanyag!

A fogkrém a boltban kapható változattal ellentétben nem tartalmaz fluoridot, ám ez mit sem von le hatékonyságából. A fluoridot több nyugati országban is egészségre káros anyagként tartják számon, amelyet a termékek csomagolásán fel is tüntetnek. Egészséges táplálkozás mellett épp elegendő fluoridot viszünk be szervezetünkbe, hogy megőrizhessük a fogzománc épségét, így nincs rá szükség, hogy a fogkrémbe is kerüljön belőle.
A természetes, házi fogkrém használata kezdetben szokatlan lehet. A szódabikarbóna íze enyhén sós, a krém pedig egyáltalán nem habzik, de mindehhez könnyedén hozzá lehet szokni. Ne feledjük, ezzel a fogkrémmel sokat tehetünk környezetünkért, miközben megőrizzük fogaink egészségét és fehérségét. A Forest & Ray Dental is a környezetvédelem és az egészséges fogsor lelkes támogatója, így pácienseink a kezelést követően ajándékba kapják e természetes fogkrém receptjét, újrahasznosított papírra nyomtatva.

Ár: 4700 Ft

Évente legalább egyszer érdemes elmenni fogászati állapotfelmérésre. A csomag tartalma: állapotfelmérés, góckutatás és panorámaröntgen.

Tovább olvasom