Lumineers® fogászati héj - Az egészséges és esztétikus fogsor titka

Elülső fogaink, azaz a metsző és szemfogak esztétikus kinézete az ápolt fogsor elengedhetetlen része. Az idő múlásával azonban ezek színe vagy alakja előbb-utóbb korrekcióra szorul. Erre jelent megoldást a fogászati héj, amely a fog szerkezetének megőrzése mellett tökéletesen orvosolja a kisebb szépészeti és funkcionális eltéréseket.

lumineers
Lumineers® fogászati héj

Mit nevezünk fogászati héjnak?

A fogászati héj vékony, lemezszerű fogmű, amelyet a fogorvos a fogak külső felszínén rögzít. Direkt héjat elsősorban kisebb esztétikai problémák esetén alkalmaznak. A fogorvos ilyenkor a fogak külső felszínére a tömésekhez használatos anyagból esztétikus réteget formáz. A kezelés gyorsan, akár egy ülés alatt is szemmel látható eredményt hoz. Az indirekt héjak elkészítéséhez mintát vesznek a páciens fogáról, amely alapján a fogtechnikus pontosan illeszkedő héjat készít. Ezt egy második ülés során speciális fogászati ragasztóanyaggal rögzítik a helyére. Az indirekt héj kinézete és tartóssága révén kitűnő választás a fogsor szebbé, szabályosabbá tételéért.

Lumineers® fogászati héj – szépség fájdalommentesen

A Lumineers® kerámia foghéjak leheletnyi, mindössze 0,3 mm-es vastagságukkal a foghéjak legújabb generációját képviselik. Használatuk hatékony és látványos megoldást jelent hibás fogfelszín, foghíj, ferde, túl rövid vagy hiányzó fog és tartós elszíneződés esetén. A kezelés általában két ülésből áll, amely során először mintavételre, a második alkalommal pedig a Lumineers® foghéj felragasztására kerül sor. A foghéj felhelyezése előtt a tartós és esztétikus végeredmény érdekében teljes körű állapotfelmérés, panoráma röntgen és fogkő-eltávolítás javasolt.

lumineers
A Lumineers® a kerámia foghéjak legújabb generációját képviseli

A csúcstechnológiás esztétikai fogászat előnyei

A Lumineers® fogászati héj több mint 20 évig elszíneződés nélkül képes szolgálni fogaink szépségét. Felhelyezés előtt csak minimális fogelőkészítés történik, a fogállomány megbolygatása nélkül. Nincs szükség tehát injekcióra vagy fúrásra, amely révén a kezelés teljesen fájdalommentes. A héjakat a fogorvos akár régi koronára vagy hídra is ragaszthatja, és bármely színárnyalatban elérhetők, így a régi pótlások lecserélése nélkül is mutatós, esztétikus fogsor érhető el.
A kontaktlencse vékonyságú Lumineers® fogászati héjjal csak speciális képesítéssel rendelkező szakember dolgozhat. A Forest & Ray Dental budapesti rendelőjének fogorvosa, Dr. Turner Beatrix a képzést igazoló oklevél büszke tulajdonosa. Látogasson el tehát rendelőnkbe egy konzultációra, és ismerkedjen meg az eszétikai fogászat csúcsának előnyeivel! Minden páciensünknek, aki nálunk készítteti el Lumineers® fogászati héját, 5 év gyártói garanciával kedveskedünk.
 

Ár: 19.900 Ft

A fogunk sok minden miatt elszíneződhet, például dohányzástól, különböző italoktól (kávé, tea) vagy sok festékanyagot tartalmazó ételektől.

Tovább olvasom