Miért fontos a rendszeres fogászati állapotfelmérés?

Egészségünk a legfontosabb kincs, megőrzéséhez pedig rendszeres orvosi szűrővizsgálatok szükségesek. Ennek része a fogászati állapotfelmérés is. Mégis, sokan már csak a fájdalmas tünetek jelentkezésekor keresik fel fogorvosukat. Pedig ezek a vizsgálatok pont a fogbetegségek korai felismerését szolgálják, amellyel megelőzhetőek a komoly, sokszor már visszafordíthatatlan elváltozások.

fogászati állapotfelmérés
Mi történik egy fogászati állapotfelmérésen?

Gyakori problémák, ha nem jár fogorvosi állapotfelmérésre

A rendszeres fogorvosi vizsgálat elhanyagolása fogászati gócok kialakulását eredményezheti, amelyek egy sor veszélyes betegséget idézhetnek elő. A leggyakoribbak a szív- és érrendszeri problémák, a reumás fájdalmak, a tüdőgyulladás vagy különböző bőrgyógyászati panaszok, amelyeknek az oka akár egyetlen szuvas fog vagy apró gyulladt szövet is lehet. A preventív kezelések ezért is kulcsfontosságúak, hiszen ezekkel a fogbetegségek, például a szuvasodás vagy az ínygyulladás már korai stádiumban felismerhetőek és gyógyíthatóak.

Szeretne részt venni egy kedvezményes fogászati állapotfelmérésen? Kattintson ide!

Mi történik egy fogászati állapotfelmérésen?

A fogászati állapotfelmérés alkalmával a fogorvos először a száj általános állapotát vizsgálja. Ezután a fogakat veszi szemügyre, szuvasodás és fogkő után kutatva. Majd a szájnyálkahártya átnézése következik, hogy időben felismerjék az esetleges daganatos elváltozásokat. Végül az íny alapos vizsgálata után panorámaröntgent végeznek, hogy az állkapocscsontban megbúvó problémákat is felfedezzék.

Ha a felmérés eredményei alapján beavatkozásra van szükség, a fogorvos személyre szabott kezelési tervet állít össze a páciens számára. Minden egyéb esetben csupán megelőző kezelésekre, leggyakrabban fogkőleszedésre, mélytisztításra és ózonterápiára kerül sor.

Gyerekeknek is fontos az állapotfelmérés
Gyerekeknek is fontos a fogászati állapotfelmérés

Gyerekeknek is fontos a fogászati állapotfelmérés

Már a gyermekek első tejfogainak kibújásakor fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés, hogy kiszűrjék és kezeljék a kezdődő szuvasodást, illetve szabálytalan fogsor esetén fogszabályozást írjanak elő. Kamaszkorban a szervezetben végbemenő hormonális változások a fogakra is hatással vannak. Ezért ebben a korban a gyakori fogorvosi állapotfelmérésnek különösen nagy jelentősége van. Felnőttkorban 3-6 havonta érdemes szakemberrel ellenőriztetni fogainkat, ennyi idő alatt ugyanis a kezdődő elváltozások még nem idéznek elő súlyosabb problémát.

A rendszeres fogászati állapotfelmérés komoly fogbetegségeket előzhet meg, és garantálja, hogy fogsorunk mindig ápolt és egészséges legyen. A prevenciós kezelések sokkal kevésbé fájdalmasak, és nem utolsó sorban számottevően olcsóbbak is, mint a már fennálló elváltozások gyógyítása. A Forest & Ray páciensei most korlátozott ideig szenzációs áron jelentkezhetnek képzett szakembereinknél fogorvosi állapotfelmérésre és góckutatásra.  Foglaljon időpontot Budapest szívében található klinikánkra, és élvezze az egészséges és csillogó fogsor adta élményt!

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom