Minden, amit a fogfehérítésről tudni szeretnél

A fehér fogsor a modern ember ápoltságának elengedhetetlen része. Ám egyes ételek és italok fogyasztása nagymértékben elszínezheti fogainkat. Szerencsére ma már kíméletes, mégis hatékony módszerek állnak azok rendelkezésére, akik egészséges, fehér fogakra vágynak.

fogfehérítés
Fogfehérítés

Elszíneződést okozó ételek – Miket kerüljünk?

Egyes ételekről és italokról köztudott, hogy tartós fogyasztásuk elszínezheti a fogakat. A legismertebb ilyen élelmiszer a kávé, a tea és a vörösbor, ám ezeken kívül is számos étel és ital okozhatja a fogak sárgaságát. A szójaszósz, curry mártás, balzsamecet, paradicsom, cékla, cseresznye, szénsavas italok és gyümölcslevek mind sötétebbé és sárgává tehetik a fogakat. Ennek oka a magas savtartalomban rejlik, ami fellazítja a fogzománcot, így az ezen élelmiszerekben található pigmentek könnyebben megtapadnak.

Természetes módszerekért kattintson ide!

Fogfehérítés – Minden, amit tudni szeretnél

Természetesen nem muszáj mindezen ételekről lemondani, ha fehér fogakat szeretnénk. A megfelelő fogápolás mellett fogfehérítéssel is tehetünk fogaink ragyogásáért. Ezek a kezelések otthoni vagy rendelői változatban, fogorvosi ellenőrzés mellett is elérhetőek. Mindkét módszer lényege, hogy a fehérítő anyagok a fogak mélyére hatolva fejtik ki hatásukat, eltávolítják az elszíneződéseket, és elősegítik a kívánt fehérség kialakulását.
Az otthoni fehérítő készletek egy fehérítő anyaggal feltöltött sínt tartalmaznak, amelyet bizonyos ideig, lehetőleg egész éjszakán át a fogakon kell hagyni. Ezekben a szettekben kisebb koncentrációjú fehérítő anyag található, így a kívánt hatás elérése is hosszabb ideig, általában 2-6 hétig tart. Azonban látványos változás figyelhető meg már az első hetekben is.

Fogfehérítés
A fehér fogak magabiztosságot adnak


Fogorvosi ellenőrzés mellett zajló fogfehérítéskor magasabb hatóanyag-tartalmú fogfehérítőt alkalmaznak, így a kezelés is jóval rövidebb ideig tart. Általában 90 perc alatt lezajlik az egész folyamat, amely során először a fehérítő gélt a fogakra ecsetelik, majd kék fénnyel megvilágítják. Ez aktiválja a gél hatóanyagait, tökéletes fehérséget szavatolva.
Fontos megjegyezni, hogy mindkét fent említett módszer teljesen biztonságos. A modern fehérítő anyagok karbamidot tartalmaznak, amely nem károsítja a fogzománcot: a fogfehérítés befejeztével a fogzománc visszaáll eredeti állapotába, így garantálva egészséges és ragyogóan fehér fogsort. A tartós fehérség érdekében a kezelés után néhány napig az elszíneződést okozó ételek és italok kerülése javasolt.
A fogfehérítő anyagok csak az élő fogat fehérítik, a töméseket, pótlásokat és koronát nem. Így mérlegelni szükséges, a fehérített fogak új színe mennyire fog elütni majd a már beültetett pótlásokétól. Ha szükséges, ezek cseréjével megoldható, hogy a színük jobban illeszkedjen a frissen fehérített fogakéhoz.

Kattintson ide, ha érdekli, mi a teendő fogfehérítés után

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom