+36 70 312 9771

csontpótlás

Arcüreg emelés

Milyen problémára ad megoldást?

Az arcüreg emelés vagy más néven szinuszemelés fogászati implantáció előkészítéséhez lehet szükséges, ha nincs elegendő csontállomány az implantátumok beültetéséhez. Ilyenkor műtéti úton szükséges az arcüreg alsó falát megemelni és csontpotló anyagot behelyezni. Ez sok esetben az implantációval egy időben történik.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

Az arcüreg emelés kezelés átlagosan 60-90 percet vesz igénybe, ami akár az implantációval egy időben is történhet.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – (15.000 Ft)
Aranykorona (+aranyár, napi árfolyamon) – (65.000 Ft)

Amennyiben szeretné pótoltatni elvesztett fogait, és nem elégszik meg a kivehető fogpótlásokkal, úgy fogorvosa feltehetőleg implantációs fogpótlást fog javasolni. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő csont mennyiség és minőség. Az elvékonyodott csont miatt néha fel kell tölteni az arcüreg egy részét. Ezt a beavatkozást hívjuk szinuszemelésnek. Ezt a beavatkozást akkor végezzük el, ha a pótolandó fog a felső állcsonton, az arcüreg alatt van.

Miért fontos az arcüreg emelés?

A foghiányt sokan esztétikai problémaként élik meg, pedig hosszú távon súlyos egészségügyi szövődményekhez vezethet. 
  • A hiányzó fogak állkapocssorvadáshoz vezetnek, ugyanis a csont idővel elsorvad, amennyiben nem tartalmaz fogakat
  • A hiányzó fogak egészségtelen rágófunkcióhoz vezetnek, amiből hosszabb távon emésztőrendszeri betegségek is kialakulhatnak
  • Az elvékonyodott állkapocs további fogvesztéshez vezethet
A nem megfelelő csontállomány akadálya lehet a fogászati implantátumnak, de arcüreg emelés segítségével máris egyenes út vezet az implantátumra rögzített fix fogsor felé.

 

Arcüreg emelés fogászati implantációhoz - Forest&Ray Dental

Az arcüreg emelés kezelés menete

A beavatkozás két alapvető technikával végezhető el:

1. Vertikális (zárt) arcüreg emelésemelés

A szájüreg felől közelítjük meg az arcüreget, melynek az alsó felén található nyálkahártyát óvatosan feljebb toljuk, hogy az alatta képződött üreget csontpótló anyaggal tölthessük fel. Ezután az implantátumok biztonsággal behelyezhetők.

2. Horizontális (nyitott) arcüreg emelés

A szájsebész ilyenkor egy úgynevezett csontablakot nyit, amit befelé billentve maga előtt tolja az arcüreg nyálkahártyáját. A nyálkahártya alatti részt ez esetben is csontpótló anyaggal töltjük fel, és egy membránnal zárjuk le. Nyitott szinuszemelés esetén 3-4 hónap gyógyulási idő szükséges a fogbeültetés előtt.

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések az arcüreg emelésről

Mint minden sebészeti beavatkozás, az érzéstelenítés hatásának elmúltával a szinuszemelés is okozhat átmeneti panaszokat – enyhe vérzés, duzzanat, vagy fájdalom léphet fel. A beavatkozása után fogorvosától írott instrukciókat fog kapni a műtéti terület ápolását, tisztítását illetően. Ezek betartásával a kellemetlenségek minimálisra csökkenthetők.