+36 70 312 9771

csontpótlás FR Dental

Fogászati csontpótlás

Milyen problémára ad megoldást?

Ha nincs elég csontállomány az implantátum behelyezéséhez, fogászati csontpótlás válhat szükségessé. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, sok esetben az implantációval egy időben.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A fogászati csontpótlás átlagosan 60-90 percet vesz igénybe.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – (15.000 Ft)
Cirkónium híd – (95.000 Ft)

A foghiány sajnos hosszabb távon egészségügyi kockázatot is jelent, hiszen az egészségtelen harapási minta, a hiányzó fog körüli fogak elmozdulása és az állcsont sorvadása komoly problémákhoz vezethetnek. Erre szolgál megoldásként a fogászati csontpótlás, ami pótolja vagy újból megerősíti az elvékonyodó csontanyagot. Különféle csontregenerációs eljárások léteznek, melyeket elsősorban a felhasznált anyagok különböztetnek meg egymástól.

Hogyan zajlik a fogászati csontpótlás?

Ha a csont az implantálandó területen veszít a magasságából, akkor ahhoz, hogy a készülő új korona a környező fogakkal egy vonalba kerüljön, túlságosan hosszú koronát kellene készíteni, mely esztétikailag egyáltalán nem előnyös és hosszabb implantátumot is kívánna meg. Ilyenkor csontpótlásra van szükség.

A csontpótlás bizonyos esetekben már a fogeltávolításkor megtörténik – a csontpótló anyagot ilyenkor az eltávolított fog helyére teszik. Az implantáció néhány hónap gyógyulási idő után elvégezhető. Más esetben az implantációval egy időben zajlik a csontpótlással, ilyenkor a várható gyógyulási idő 3-6 hónap. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetében gyakran két lépcsőben hajtjuk végre a kezelést: először csontpótlás, néhány hónapnyi gyógyulást követően pedig beültetünk.

Fogászati csontpótlás implantátum behelyezéséhez - Forest & Ray Dental

A fogászati csontpótlás módjai:

  1. Csontpótlás a páciens saját csontjával – a kezelendő területre csontblokkot ültetnek be, mely leggyakrabban a páciens szájüregéből származik, de jöhet máshonnan is (pld. csípő).
  2. Csontpótlás állati eredetű csontpótló anyaggal – főként sertés és szarvasmarhacsontból előállított természetes alapú csontpótló granulátumot juttatunk a kezelendő csontra, a terület sebészi feltárása után.
  3. Csontpótlás szintetikusan előállított csontpótló anyaggal – egyszerűsége miatt igen elterjedt a szintetikus anyagok, mint például a trikalcium-foszfátok alkalmazása a csontregenerációs eljárásoknál, főként olyankor, ha csak csekély mennyiségű csontot kell pótolnunk.

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!