+36 70 312 9771

Felnőtt fogszabályozás FR Dental

Felnőtt fogszabályozás

Milyen problémára ad megoldást?

A felnőtt fogszabályozás főként harapási rendellenességek, esztétikai problémák, rendezetlen fogsor esetében alkalmazott kezelés. Miután ilyenkorra az állcsontok fejlődése már befejezettnek tekinthető, a felnőtt fogszabályozás során elsősorban a fogak mozgatására van lehetőség.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A fogszabályozás időtartama egyénfüggő, általában a fogszabályozó állítása 4-5 hetente történik.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Kezelésindító csomag  – (33.000 Ft)
Retainer egy állcsontra – (29.900 Ft)
Hagyományos fém fogszabályozó  – (225.000Ft / állcsont)
Hagyományos esztétikus fogszabályozó  – (225.000 Ft)
Fém fogszabályozó aktivációs díj – (12.000 Ft / állcsont)

Rendelési idő:

Fogszabályozás rendelés csak kedden délutánonként érhető el, kérjük, időpont foglalásakor ezt vegye figyelembe.

Felnőtt fogszabályozásáról körülbelül 18 éves kor után beszélhetünk, amikor már az összes maradandó fog előtört, és az állcsontok növekedése is befejeződött. A fogak mozgatására azonban ilyenkor is van még lehetőség, például, ha a bölcsességfog növekedése miatt eltolódott a fogazat.

Első konzultációnkon mindenképp átbeszéljük a felnőtt fogszabályozás fajtáit és megkeressük az Ön számára legideálisabb módszert. Később, a fogszabályozó állítása során rendszeresen lehetőségünk nyílik követni a fogazat állapotának javulását.

A kezelés aktív fázisa után elengedhetetlen a retenciós fázis is: ekkor az a célunk, hogy a fogszabályozással elért eredményt hosszú távon megtartsuk, amihez retenciós készülék folyamatos, vagy időszakos viselését javasoljuk.

Felnőtt fogszabályozás az FR Dental

Felnőtt fogszabályozás rögzített készülékkel

A rögzített készülékek alkalmasak leginkább arra, hogy a felnőtt fogazat kisebb vagy akár egészen komoly szabálytalanságait orvosolják. Viselési idejük mindig a fogazat állapotától függ, a rendszeres kontrollvizsgálatok alkalmával pedig folyamatosan követhetjük is az elért eredményeket. A felnőtt fogszabályozó három fontos elemből áll:

Gyerek fogszabályozás, felnőtt fogszabályozás és láthatatlan fogszabályozás - FR Dental

Brekettek

A fogak felszínére erős kötőanyaggal rögzített apró “zárak”, melyeknek mélyedéseiben fut végig az ívdrót. A brekettek az ív által kifejtett erőt a megfelelő irányba alakítják.

Gyerek fogszabályozás, felnőtt fogszabályozás és láthatatlan fogszabályozás - FR Dental

Ívek

A brekettekben végigfutó hajlított drót, melyet a kezelés során többször is cserélünk: kezdetben vékonyabb, rugalmasabb, a kezelés vége felé közelítve pedig egyre erősebb íveket használunk.
Gyerek fogszabályozás, felnőtt fogszabályozás és láthatatlan fogszabályozás - FR Dental

Ligatúrák

A brekettek és a drótok egymáshoz kötését biztosítják. Leggyakrabban gumiligatúrákat alkalmazunk, melyek apró, változatos színekben elérhető gumigyűrűk. Léteznek fém ligatúrák is.

Önligírozó fogszabályozás felnőtteknek

Az önligírozó készülékek a felnőtt fogszabályozás kíméletesebb módját kínálják. Ezeknél a készülékeknél nincs szükség ligatúrákra, mert a brekettek beépített zárszerkezettel rendelkeznek, emiatt lágyabb erőt fejtenek ki és sokkal kevesebb kellemetlenséggel járnak. Rendelőnkben In-Ovation önligírozó rendszerrel dolgozunk.

Kivehető felnőtt fogszabályozó

Kisebb, főként esztétikai szabálytalanságok kezelésére tökéletes, komfortos és esztétikus megoldást kínálnak az úgynevezett alignerek. Tekinthetjük őket akár átlátszó fogszabályozóknak is, hiszen anyaguk tökéletesen átlátszó műanyag. A fogvédőhöz hasonlatos síneket eltávolíthatjuk fogmosáshoz és étkezéshez is.

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a gyökérkezelés menetéről

Nem, nem kell. Csak a tisztításra kell kivenni, éjszakára a szájban maradhat. Ez segíti a készülék megszokását.