+36 70 312 9771

Gyökércsúcs rezekció, foggyökér eltávolítás - Forest&Ray Dental

Gyökércsúcs rezekció

Milyen problémára ad megoldást?

A gyökércsúcs rezekció a gyökérkezelés után egy utolsó lehetőség a fog megmentésére. A beavatkozás a foggyökér eltávolítását jelenti, elvégzése olyan esetekben ajánlott, amikor más módon már nem lehetne megelőzni a beteg fog kihúzását.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A foggyökér rezekció általában 60-90 percet vesz igénybe.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Gyökércsúcs rezekció (front) – (29.900 Ft)

Fogaink megbetegedése egyáltalán nem vezet feltétlenül a fog elvesztéséhez. Segíthetnek még ilyenkor az úgynevezett konzerváló kezelések, mint a fogtömések, a fogkőeltávolítás, a barázdazárás és a gyökérkezelés is. Ha ezek a kezelések már nem segítenek, utolsó mentsvárként még mindig ott van a gyökércsúcs rezekció, vagyis a foggyökér eltávolítás.

A gyökércsúcs rezekció kezelés menete

  • A foggyökér eltávolítása előtt röntgenfelvételt készítünk a területről. 
  • A beavatkozás során szájsebészünk a gyökércsúcsnál bemetszést ejt. A kezelés helyi érzéstelenítésben zajlik, fájdalommentesen. 
  • A foggyökér végét leválasztjuk és eltávolítjuk – a foggyökér hosszának legalább ⅔-a még így is a szájban marad, hogy kellő stabilitást adjon a fognak és az ellenállhasson a mindennapi igénybevétel során őt érő erőhatásoknak.

Garantálható-e a fog megmentése?

A kezelés jellegéből adódóan a gyökércsúcs rezekció sikerességére garancia nem vállalható. A foggyökér eltávolítás a legutolsó próbálkozás, melyet egy gyakorlatilag végső stádiumban lévő fog megmentésére teszünk. A folyamat, ami a kezelendő fog aktuális állapotáig vezetett, igen soktényezős, amik közül a legnagyobb szerepet a páciens szájhigiéniája, a kontrollvizsgálatok gyakorisága játssza.  Emellett nem hanyagolható el a paciens általános egészsége sem, hiszen a fogak körüli gyulladások leküzdésében a fogorvos és az általa javasolt orvosságok csak segíteni tudnak – a munkát maga a szervezet végzi el.

A foggyökér eltávolítás szükségességéhez vezető folyamat:

Gyökércsúcs rezekció, foggyökér eltávolítás - Forest&Ray Dental

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!