+36 70 312 9771

Foghíd felhelyezése, foghíd tisztítása

Foghíd

Milyen problémára ad megoldást?

A különböző foghíd fajták segítségével lehetőség van hiányzó fogak pótlására, funkció-és esztétikumbeli helyreállításra.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A teljes kezelés 2-3 alkalmat vesz igénybe, ezek átlagosan 30-60 perc hosszúak.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – (15.000 Ft)
Fémkerámia korona – (55.000 Ft)
Fémmentes cirkónium korona implantátumra (ragasztott) – (99.000 Ft)

Mikor van szükség foghíd felhelyezésére?

A fogászati híd kettő, vagy több koronából álló fogpótlás, alkalmas lehet teljes foghiány megszüntetésére, vagy részleges fogpótlásra is.
Akárcsak egy hagyományos híd esetében, a fogászati hidat is meg kell támasztani legalább két ponton: természetes fogakon vagy implantátumokon. 

Egyetlen fog pótlásakor a szomszédos fogakat használjuk pillérnek, ez a foghíd fajták legegyszerűbb esete. Ilyenkor a két szomszédos fogat preparáljuk – lecsiszoljuk -, majd lenyomatvétel után a fogtechnikai laborban elkészült a három koronából álló, úgynevezett három tagú híd. A kész hidat erős fogászati cementtel erősítjük a fogakra.

 

Foghíd fajták - Forest & Ray Dental

Porcelán foghíd fajták

A porcelán- vagy kerámia hidak, csak úgy, mint alkotóegységeik, a koronák, készülhetnek fémvázzal, vagy fémmentes cirkónium-oxid vázzal is. A cirkónium hidak előnyösebb esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint fémvázas társaik, ám tartósság és funkció tekintetében megegyeznek. Egy jól elkészített híd alapos szájhigiénia és rendszeres fogászati vizitek mellett 15, de akár 20 évig is szolgálhatja gazdáját.

Snap-on Smile®

A Snap-on Smile® egy kivehető ideiglenes híd, ami számos esetben nyújthat megoldást fogászati problémáira. Ezzel az esztétikus megoldással át lehet hidalni az implantátumra készülő korona miatti várakozási időt: a gyógyulási hónapokban már szép mosollyal rendelkezhet. Olyan esetben is ideális választás a Snap-on-smile®, amikor harapásemelést alkalmaz a fogorvos, de a végleges fogsorra még várni kell. Végül, de nem utolsó sorban a Snap-on Smile® a többi fogpótláshoz képest jóval elérhetőbb áron van, tehát akik nem tudnak egy komplett, drága fogpótlást kifizetni, azoknak ez a híd egy jò és elérhető alternatív megoldás! 

Milyen esetekben lehet megoldás a Snap-on Smile®?

  • letört fogak esetén
  • hiányzó fogak esetén
  • enyhébb fogszabályozási problémák esetében (foghíj és ferde fogak esetében)
  • tartós elszíneződésre
  • ideiglenes megoldás implantáláskor

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a foghíd fajtákról

  • A készülő híd/korona jól látható helyen lesz a szájban?
  • Önnek munkája vagy magánélete során kiemelt fontosságú a kifogástalan megjelenés?
  • Az Ön számára a foghíd ára másodlagos az esztétikai előnyökhöz képest?
  • Természetes fogai elvékonyodók, szinte áttetszőek?
  • Tapasztalta már fémallergia tüneteit?

Amennyiben a fenti kérdések többségére igennel válaszolt, úgy az Ön esetében feltehetőleg a cirkónium vázzal készülő fémmentes porcelán foghidat ajánlja majd fogorvosunk. Ha a “nem” válaszok álltak többségben, úgy jó szívvel ajánljuk fémkerámia hídjainkat.