+36 70 312 9771

Bölcsességfog húzás, eltávolítás

Bölcsességfog húzása

Milyen problémára ad megoldást?

Fáj, érzékeny, lüktet, akár már be is gyulladt bölcsességfoga? Növekedés közben sokaknál okoznak komoly panaszokat a bölcsességfogak. A bölcsességfog húzása gyors és végleges megoldás, amivel végleg véget vethet a kellemetlenségeknek.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A bölcsességfog húzása 60-90 perc alatt el is végezhető.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Bölcsességfog húzás (egyszerű) – (28.000 Ft)
Impaktált bölcsességfog húzás (műtéti úton) – (45.000 Ft)

A bölcsességfogak gyakran okoznak kellemetlenséget növekedésük során is, ami akár fájdalom vagy arcduzzanat formájában is jelentkezhet. Ez későbbi fogszuvasodáshoz, fogazat eltolódásához vagy akár szájzárhoz vezethet. Érdemes mielőbb orvoshoz fordulni ezekkel a problémákkal.

Milyen gondok lehetnek a bölcsességfogakkal?

Bölcsességfognak az alsó és felső fogsor leghátsó fogait nevezzük. Ezek bújnak elő legkésőbb, és egyben ezek okozzák a legtöbb problémát. Növekedés közben sokaknak okoz fájdalmat, de arcduzzanatot, gyulladást is okozhat.

A már teljesen előtört bölcsességfogak a mindennapi tisztításkor nehezen hozzáférhetők, így jobban ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének is. Gyakran ráadásul a bölcsességfogak fekvő vagy erősen dőlt pozícióban vannak, ami esztétikai és harapási rendellenességek kialakulásához vezethet.

Bölcsességfog húzása fájdalommentesen - Forest&Ray Dental

Bölcsességfog húzására akkor van szükség, ha...

  • A bölcsességfog pozíciója miatt nehezebben hozzáférhető („rossz irányba” nő), ami miatt fennáll a fogszuvasodás veszélye.
  • Növekedésükkel eltolják a fogazatot, ami miatt súlyos, csak fogszabályozóval kezelhető torlódások alakulhatnak ki.
  • Gyakran a bölcsességfog egyáltalán nem nő ki, csak félig tör elő vagy vízszintes pozícióban van, ami erős fájdalomhoz, látványos arcduzzanathoz, vagy akár szájzárhoz vezethet.

Az egészséges, megfelelő pozíciójú fogak fontos szerepet játszhatnak a rágásban, kihúzásuk csak akkor javasolt, ha megtartásuk egészségügyi kockázatot jelent.

Mire kell ügyelni a bölcsességfog húzása után?

A bölcsességfog húzás után különös figyelmet kell fordítani a terület megfelelő ápolására. Fogorvosunk a kezelést követően részletesen tájékoztatja az óvintézkedésekről. Ezek betartása erősen javallott, elmulasztásuk komoly egészségügyi kockázatot is hordoz.

  • Kerüljük a dohányzást!
  • Kerüljük a tejtermékek fogyasztását!
  • A műtéti területet ne szívogassuk, ne öblögessünk!
  • Ne végezzünk megerőltető fizikai munkát!
  • Az eltávolított fog helyét puha fogkefével, óvatosan tisztítsuk!

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések

A bölcsességfog eltávolítás lehet egyszerű, néhány perces művelet, de komplikált szájsebészeti beavatkozás is. A bölcsességfog húzás árát a kezelés komplexitása határozza meg.