+36 70 312 9771

Gyermek fogszabályozás - Forest&Ray Dental

Gyermek fogszabályozás

Milyen problémára ad megoldást?

A fogszabályozás gyerekeknek akkor ajánlott, ha harapási rendellenességek, esztétikai problémák állnak fenn, esetleg fogsoruk nehezen tisztítható a rendezetlenség miatt. Az állcsont fejlettsége, a fogak mennyisége és jellege, illetve az életkor szerint a gyermek fogszabályozás eltérő lehet.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A gyermek fogszabályozás általában hosszabb időt vesz igénybe, a fogszabályzót 4-5 hetente állítani szükséges.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Kezelésindító csomag  – (33.000 Ft)
Hyrax aktiváció – (5.000 Ft)
Hyrax rögzített szájpadtágító – (120.000 Ft)
Kivehető fogszabályozó készülék (alsó+felső) – (70.000 Ft)
Retainer egy állcsontra – (29.900 Ft)

Rendelési idő:

Fogszabályozás rendelés csak kedden délutánonként érhető el, kérjük, időpont foglalásakor ezt vegye figyelembe.

Érthető módon a gyerekek körében nem túl népszerű a fogszabályozás gondolata. Éppen ezért különösen fontos a kezelések alatti megértő, kellemes légkör és barátságos hozzáállás. Rendelőnkben ezért mindig családias hangulat fogadja a kicsiket és nagyobbakat, fogorvosaink pedig könnyedén szót értenek velük. Nélkülözhetetlennek tartjuk, hogy a gyermek fogszabályzó felhelyezése közben orvosunk meg is érteti annak a fontosságát a gyerekekkel, hiszen az ő kooperációjukra is nagyban szükség van a sikeres fogszabályozáshoz.

Fogszabályozás gyerekeknek

A fogszabályozás gyerekeknek már óvodás korban, 6 éves kor előtt megkezdhető. Ilyenkor az állcsont még bőven növekedésben van, és a maradandó fogak sem bújtak még elő, a fogszabályozás eszközei ezért limitáltak, és arra szorítkoznak, hogy az állcsontok növekedését az ideális irányba tereljék.

A gyermek fogszabályozás kivehető fogszabályozóval történik, a kezelést pedig kiegészíthetik egyszerű funkciós készülékek, trénerek, amik az izmok fejlődését, erősítését szolgálják.

Fogszabályozás kamaszkorban

Fogváltás ideje alatt is nagyon fontos lehet a gyermek fogszabályozás. A vegyes fogazati időszak körülbelül 12 éves korban záródik le, ekkor még vegyesen találhatók meg a szájban a tejfogak és a maradó fogak. A rendszeres kontrollok alatt ezért mindig az aktuális állapotra igazítjuk a fogszabályozót.

Ebben az időszakban a kisgyermekkori fogszabályozáshoz hasonlóan szintén elsősorban kivehető, vagy éjszakai fogszabályozó készülékekkel dolgozunk.

Fogszabályozás tinédzserkorban

Az állcsontok növekedése 16-18 éves kor környékén fejeződik be, ez után már csak minimálisan alakulhat annak mérete és formája. Nagy népszerűségnek örvendenek a szivárványszínbe öltöztetett fogszabályozók, melyeket apró gumigyűrűk, amik különböző színekben és formákban érhetők el igazán egyedivé, mutatóssá teszik a fogszabályozót!

A kivehető fogszabályozók mellett  már alkalmazhatunk rögzített fogszabályozókat is, hogy a fogakat elmozdítsuk, elforgassuk ideális pozíciójukba.

Milyen problémák merülhetnek fel?

A kivehető készülékek, trénerek csak akkor hatásosak, ha azokat a fogorvos előírása szerint viseli is a gyerkőc. Mivel a készülék nem rögzített, ezért a kezelés kimenetele nagyban függ a kooperációtól. Emiatt mindig törekszünk rá, hogy meg tudjuk értetni a kicsikkel, hogy a fogszabályozás az ő érdekükben történik. 

A fogszabályozás gyerekeknek – főként kamaszkorban – komoly lelki problémát is jelenthet, sokan szégyenkeznek a fogszabályzó viselése miatt. Épp ezért a szégyellősebb, bizonytalanabb gyerekek számára esztétikus fogszabályozókat ajánlunk, amik átlátszó zafírkristályból vagy fogszínű kerámiából épülnek fel. 

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!