+36 70 312 9771

fogkő eltávilitás

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Milyen problémára nyújt megoldást?

A fogkő az esztétikai problémák mellett fogszuvasodáshoz, fogágybetegségekhez is vezethet, ezért fontos a rendszeres eltávolítás. Az ultrahangos fogkőeltávolítás hatékonyan távolítja el a fogkövet és előzi meg a későbbi problémákat.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

Az ultrahangos fogkőeltávolítás egyetlen alkalmat vesz igénybe, mely átlagosan 15-30 percig tart.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – 15.000 Ft
Ultrahangos fogkőeltávolítás (professzionális AIRFLOW technológiával) – 19.900 Ft

Mikor van szükség ultrahangos fogkőeltávolításra?

A fogkő a fogak látható és ínyszél alatti felszínén kialakuló kemény, elmeszesedett lepedékréteg. Sokan elsősorban az esztétikai problémát látják benne, pedig a fogszuvasodás, az íny-és fogágybetegségek kialakulását is okozhatja.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás menete

  • A fogkövet kíméletes módon, ultrahangos kézi eszközzel távolítjuk el, az íny alatti részen pedig kézi eszközt használunk
  • A fogkőeltávolítást követően a fogak felszínét egy speciális eszközzel és pasztával simára polírozzuk. Igény szerint a kezelést szájhigiéniás tanácsadással zárjuk.
  • A kezelést követően felléphet némi fog- és ínyérzékenység, esetleg enyhébb vérzés is előfordulhat, de mindez rövid idő alatt elmúlik.

Airflow fogtisztítás kiegészítéseként

A speciális eljárás gyengéden, ám hatásosan tisztítja meg a fogakat a szennyeződéstől, felületi elszíneződésektől. Az Airflow készülékkel nagy nyomáson szódabikarbóna-, víz-, levegőkeveréket fújunk az érintett fogakra.

Kiknek ajánljuk az Airflow fogtisztítást?

A kezelést ajánljuk dohányzóknak, kávét, teát fogyasztóknak, illetve akiknek fogfelszíni elszíneződéseik vannak.

Ultranhagos fogkőeltávolítás - Forest & Ray Dental

Kérjen időpontot 
még ma!

Váci úti fogászati rendelőnkben gyorsan, kényelmesen foglalhat időpontot. Válassza ki az űrlapon, hogy milyen vizsgálatra, kezelésre jönne hozzánk, és munkatársunk hamarosan felkeresni Önt.

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a fogkőeltávolításról

Nálunk nem fáj a fogkőeltávolítás! 
Rendszeres kontroll mellett és alapos felvilágosítás után a legtöbb betegünknél nem is kell fogkövet eltávolítani, mert nincs!

A kezelés esztétikai hatása azonnal látszik, hogy az ultrahangos fogkőeltávolításnak köszönhetően a fogak világosabbá, csillogóbbá válnak.
A simára polírozott fogfelszínen ráadásul nehezebben tapad meg a lepedék. A fogkőeltávolítás további előnye, hogy csökkenti a fogszuvasodás, ínybetegségek és a fogvesztés kialakulásának kockázatát, valamint megszünteti a fogínyvérzést.

A rendszeres fogmosás, akármilyen alapos is lehet, önmagában nem elég a fogkőképződés megállítására. Kialakulása után pedig mindenképp szakemberre van szükség, hiszen – bár számtalan tippet találni az interneten – a fogkő eltávolítása otthon nem lehetséges.