+36 70 312 9771

Esztétikus fogtömés - Forest & Ray Dental

Esztétikus fogtömés

Milyen problémára nyújt megoldást?

Az esztétikus fogtömés a legjobb módja a szuvasodott vagy egyéb okból sérült fogak helyreállításának. Kíméletes eljárás, amivel tartósan orvosolhatja fájdalmát.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

Átlagosan foganként kb 30-60 perc.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Esztétikus fogtömés (1 felszín) – (22.500 Ft)

Miért válasszon esztétikus fogtömést?

Hozzánk érkezve feltehetően már jó ideje fájlalja fogát. Az esztétikus fogtömés szerencsére nem csak a problémára jelent megoldást, de a további szuvasodás esélyét is csökkenti, így a későbbiekben már nem kell aggódnia a fájdalom kiújulása miatt.

A korábban elterjedt amalgám töméssel ellentétben az esztétikus fogtöméshez kevesebb foganyagot kell eltávolítani és kötési ideje is jóval rövidebb – rendelőnkből távozva akár egy ebédet is útba ejthet. A fogtömés korszerű alternatívája ráadásul szinte észrevehetetlen, látvány és érzet terén is természetesnek ható, és egészségkárosító hatásaitól sem kell tartania.

Az esztétikus fogtömés fajtái

Fogászati rendelőnkben leggyakrabban kompozit fogtömést használunk, mely UV fény alatt gyorsan szilárdul és tartósan a helyén is marad. Letört fog vagy súlyos szuvasodás esetén fogtechnikusaink személyre szabott inlay és onlay fogtömést is készítenek, melyről előtte orvosunkkal konzultálhat.

A megfelelő esztétikus fogtömés kiválasztását bízza fogorvosainkra, sok éves tapasztalattal a hátuk mögött biztosan a legjobb megoldást fogják megtalálni az Ön számára!

A fogtömés menete

  • Fogorvosunk alapos vizsgálat után megállapítja a fogszuvasodás tényét
  • Érzéstelenítő beadása után eltávolítjuk a szuvas foganyagot hagyományos technikával, majd előkészítjük a fogfelszínt a bondanyaggal (ragasztóval). Felrétegezzük a képlékeny állagú kompozitot, kialakítjuk az optimális formát, majd a kompozit tömőanyagot UV fény alatt megszilárdítjuk.
  • Végül pedig a fogfelszínt egységesre polírozzuk

Kérjen időpontot 
még ma!

Esztétikus fogtöméssel nemcsak fogai szépségét nyerheti vissza, de a komolyabb problémákat is megelőzheti. Segítségével tartósan megszabadulhat a fájdalomtól és óvhatja fogait a további károsodástól.

Ne halogassa a kezelést, kérjen időpontot mihamarabb!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a fogtömés menetéről

Ez egy betegünk kérdése volt. Nem, nem tud kilyukadni egy tömés. 

Érzéstelenítő utáni zsibbadás esetén, illetve lágy, ideiglenes tömések után kb. 2 órát kell várni az evéssel. Folyadékot azonban már ekkor is lehet fogyasztani.