+36 70 312 9771

Láthatatlan fogszabályozás - FR Dental

Láthatatlan fogszabályozás

Milyen problémára ad megoldást?

A láthatatlan fogszabályozás azok számára kínál ideális megoldást, akik szégyellik vagy takargatnivalónak gondolják a hagyományos fém készülékeket, de szeretnék orvosolni szabálytalan fogazatukat.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

Fogszabályzó állítás 4-5 hetente

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Kezelésindító csomag  – (33.000 Ft)

Rendelési idő:

Fogszabályozás rendelés csak kedden délutánonként érhető el, kérjük, időpont foglalásakor ezt vegye figyelembe.

A fogszabályozás manapság már nem jár együtt azzal, hogy hosszú évekig feltűnő fogszabályozót kell viselni. A láthatatlan fogszabályozás népszerűségének köszönhetően egyre többen tesznek azért, hogy leküzdjék a szabálytalan fogsorral járó harapási rendelleneségeket és az esztétikai problémákat. Az esztétikus fogszabályzóknak a Forest & Ray rendelőben mi is hívei vagyunk, ezért többféle megoldás is elérhető fogászatunkon.

Az esztétikus készülékek rögzített rendszerek, vagyis a fogak arc felőli oldalán helyezkednek el. Fogorvosi beavatkozás nélkül nem távolíthatók el a fogakról. Felépítésük megegyezik a fém fogszabályzókéval: a fogak felszínére breketteket ragasztunk, ezek belsejében fut végig az ív, amely a fogak mozgatását végző erők kifejtéséhez szükséges. A különbség, hogy a brekettek ízléses fogszínű kerámiából vagy zafírból, az ívek pedig fémből készülnek, ezért beszéd vagy mosolygás közben alig észrevehetők.

A rögzített porcelán fogszabályzók aktiválása általában 4 hetente történik, de gyakoriságát a fogorvos másképp is meghatározhatja: egy rövid időpont során fogorvosaink ellenőrzik a fogak és a készülék állapotát, majd állítanak a fogszabályzó ívén. Az ellenőrzés mindössze 20-30 percet vesz igénybe.

láthatatlan fogszabályozás

HappySmile Láthatatlan fogszabályzás

A high-tech 3D technológiára épülő HappySmile láthatatlan fogszabályzó rendszer a fogszabályozás ma ismert egyik legmodernebb módja.  Egy számítógépes program segítségével előre meg tudjuk mutatni a várható eredményt. Az átlátszó fogszabályzó sínek egy nagy precizitású 3D nyomtató segítségével készülnek. A virtuális fogmozgatási tervben előre meghatározzuk, hogy hány darab sín szükséges az elvárt eredmény eléréséhez. A sín anyaga biokompatibilis, hajszál vékony orvosi műanyag, melyből a használat során garantáltan nem oldódik ki semmilyen mellékanyag.

Happy Smile aligner bármikor könnyedén kivehető, azonban a valódi hatékonyságért napi 22 órában kell hordani, tehát még napközben is. Rendelőnkben azt szoktuk tanácsolni, hogy kizárólag étkezésnél és fogmosásnál távolítsák el a páciensek, így rövid időn belül elérhető a gyönyörű egyenes fogsor.

A kezelés nagyon egyszerűen összefoglalható: 2-4 hetente mindig új sínpárt készítünk egészen addig, amíg a kívánt eredményt el nem érjük. Használatával szerencsére még azok is élvezhetik a fogszabályozás áldásos előnyeit, akik teljesen elzárkóznak a ragasztott készülékektől.

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályzó előnyei:

  • Diszkrét: A nevében is benne van, hogy a sín szinte láthatatlan, így üzleti tárgyalásokon vagy folyamatos beszédet igénylő munka esetén is a fogsoron tartható.
  • Praktikus: A hagyományos eljárásokkal ellentétben a HappySmile Láthatatlan Fogszabályzó akár extrém sportolás, vagy bármilyen más tevékenységnél sérülés veszély nélkül használható.
  • Kiszámítható: A teljes kezelés számítógépen, három dimenzióban előre megtervezett. A szerepét betöltött sínt új, hatásában az előbbire építő, de további mozgatást lehetővé tevő sín követi, egészen a tervezett végeredmény eléréséig. 
  • Gyors: A pár órás szünettel egész nap viselhető átlátszó sínek a fogakat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják. 
  • Higiénikus: A sín kivehető, tisztítható. A HappySmile kezelés alatt a fogtisztítás a megszokott rutin szerint történik, tehát a páciensnek nem kell változtatnia fogmosási szokásain.
  • Nincs mellékhatás: A hagyományos fogszabályzóknak megvan az a veszélye, hogy a felragasztott bracketek mellett a fogak szuvasodni kezdenek. A HappySmile Láthatatlan Fogszabályzó alkalmazása mellett a fogtisztítási szokások megtartásával ez a veszély nem áll fenn.
  • Hatékony: A HappySmile rendszerrel egyszerre több fog mozgatása is megvalósítható. A fogmozgatás a CAD-CAM program segítségével történik, a tervezetten kéthetente átvehető új sínek segítségével rendkívül hatékonyan eredményt érhetünk el. 
  • Kedvezőbb ár-érték arány: Mivel rövidebb a kezelési idő és csak sínenként kell a teljes összeget törleszteni (ami tulajdonképpen egy kamatmentes hitelnek is felfogható), nem terheli meg jelentősen a pénztárcát.

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések
a láthatatlan fogszabályozás kapcsán

A rögzített és kivehetős fogszabályzók után is erősen javasolt úgynevezett retenciós, azaz ívmegtartó készülékek használata. A kezelés befejező szakaszában érdemes minél jobban törekedni az egyenes fogsor és a helyes harapás megtartására, amit éjszakai műanyag sínekkel vagy retainerrel érhetünk el.

Rendelőnkben a láthatatlan fogszabályozás során a készülék árán kívül az általános fogászati kezelések további költségeket jelenthetnek: a tervezés, a fogmegtartó kezelések és az aktiválás díjával is számolni kell a pácienseknek. A fogszabályozás a drágább fogászati beavatkozások közé tartozik, ezért rendelőnk több egészségpénztárral is kapcsolatban áll. Részletes árlistánkon kívül a fizetési lehetőségek oldalon is előre tájékozódhat.