+36 70 312 9771

Inlay tömés, onlay tömés - Forest&Ray Dental

Inlay és Onlay

Milyen problémára ad megoldást?

Inlay tömés vagy Onlay tömés a fogak helyreállítása, védelme miatt javasolt nagy foganyagveszteség vagy gyökérkezelés esetén.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A teljes kezelés 2-3 alkalmat vesz igénybe, melyek átlagosan 30-60 percesek

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – (15.000 Ft)
E-max Inlay / Onlay betétek – (72.000 Ft)

Az inlay és onlay betétek – más néven inlay tömés és onlay tömés – lényegében fogtömések, amik azonban fogtechnikai laborban készülnek. Esztétikus, szinte észrevehetetlen megoldást kínálnak olyan esetekben, amikor a nagy foganyagveszteség miatt a fogat vissza kell építeni.

Mi a különbség az inlay tömés és onlay tömés között?

Az inlay és onlay tömések készítési eljárása gyakorlatilag megegyezik. Az egyetlen különbség a természetes foganyag és a fogpótlás egymáshoz képesti elhelyezkedésében rejlik. Míg az inlay betéteket a szuvasodott fogüregbe helyezzük, addig az onlay betétek a kezelt fog szinte teljes felületére ráborulnak, helyreállítva ezzel a természetes rágófunkciót.

Anyagukat tekintve az inlay tömések és onlay tömések sokféle anyagból készülhetnek. Szakértő fogorvosaink azokat minden esetben személyre szabva, az Ön igényeihez és fogai állapoházo mérten javasolják.

Inlay tömés, onlay tömés - esztétikus fogtömés a Forest & Ray Dentalban

A kezelés menete

  • Fogorvosunk a hagyományos tömések előkészítéséhez hasonlóan eltávolítja a  szuvasodott, károsodott foganyagot, és ideális formát alakít ki az inlay tömés vagy onlay tömés számára.
  • Ezek után lenyomatot veszünk az éppen kezelt, valamint a környező fogakról, a lenyomatot pedig továbbítjuk a fogtechnikai laboratóriumnak
  • Néhány munkanap alatt fogtechnikusunk elkészíti a tökéletesen illeszkedő betétet, amit fogorvosunk elhelyez a hiányzó foganyag helyén.

Kérjen időpontot 
még ma!

Esztétikus fogbetétekkel tartósan, esztétikusan orvosolhatja fogászati problémáit. A saját fogakhoz megszólalásig hasonlító inlay és onlay tömésekkel helyreállítjuk fogait és hatékonyan óvjuk őket a további károsodástól.

Kérjen időpontot kezelésre mihamarrabb, munkatársunk pedig nemsokára keresni fogja Önt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések az inlay és onlay tömésről

Az inlay- vagy onlay pótlások készülhetnek számos eljárással, számos alapanyagból. Fogorvosa mindig azt a technológiát fogja Önnek ajánlani, amely egészségügyileg, funkcionálisan és esztétikailag az Ön számára a lehető legkedvezőbb. Napjainkban a fogorvosi rendelők többségében a leggyakoribb a speciális kompozit anyagok (gradia), valamint a préselt kerámia alkalmazása, de igény szerint aranyból is készíthetők betétek.