+36 70 312 9771

foghúzás

Fájdalommentes foghúzás

Milyen problémára nyújt megoldást?

Foghúzásra olyan esetben van szükség, ha a sérült fog helyreállítása már nem lehetséges, például letört az íny alatt vagy sikertelen volt egy korábbi gyökérkezelés. A professzionálisan elvégzett foghúzás fájdalommentes, szakértő fogorvosaink székébe nyugodt szívvel ülhet panasz esetén.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

Egyetlen fog húzása esetén a kezelési idő átlagosan 30-60 perc.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Intraorális röntgen – (4.000 Ft)
Foghúzás (egyszerű) – (17.500 Ft)
Bölcsességfog húzás (egyszerű) – (28.000 Ft)

A foghúzás gondolata nem éppen kellemes, ezért a Forest&Ray Dentalnál különösen ügyelünk rá, hogy rendelőnkben családias légkör, professzionális felszerelés és empatikus hozzáállás fogadja. Nálunk valóban fájdalommentes a foghúzás, a kezelés végeztével pedig részletesen elmondjuk, mi várható a továbbiakban.

Mikor szükséges a foghúzás?

A foghúzás akkor válik elkerülhetetlenné, ha valamely súlyos probléma kezelésére már nincs már mód vagy a fog megtartása visszatérő panaszokkal, kockázattal jár. Tipikusan ilyen esetek:

 • ha az erősen gyulladt fog megtartására más kezeléssel már kevés az esély
 • ha a gyökérkezelt fog eltörik vagy újra és újra panaszokat okoz
 • ha a letört fog helyreállítása és hosszú távú megtartása már nem lehetséges
 • ha a bölcsességfog visszatérő panaszokat okoz

Gyakran alkalmazott mód továbbá a foghúzás fogszabályozó kezeléshez helyhiány esetén vagy implantációs kezeléshez, ha a fogak kockázatot jelenthetnek a kezelés sikerére, tartóssáságára nézve.

Hogyan zajlik a foghúzás menete?

 • Fogorvosunk először megvizsgálja a fogak állapotát
 • A kezelés helyi érzéstelenítő injekcióval kezdődik, ami biztosítja a fájdalommentes foghúzást. A fog kihúzása után ellenőrizzük a foghelyet, hogy biztosan minden darabja eltávolításra került-e
 • Végül kitisztítjuk a sebet, majd a vérzés elállitásáig steril gézgombócot teszünk a páciens a húzás helyére
 • Foghúzáson átesett pácienseink számára igény szerint ingyenes fogpótlási konzultációt biztosítunk!

Kérjen időpontot 
még ma!

Ódzkodik a fogorvosi látogatástól, mert tart a foghúzástól? Profi szakorvosainknál a legjobb kezekben lesz, gyorsan és kíméletesen eshet túl a foghúzáson.

Kérjen időpontot mihamarabb fájdalommentes foghúzásra, munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a foghúzásról

Igen! Szakértő fogorvosunk minden esetben helyi érzéstelenítést követően kezd csak neki a kezelésnek, valamint arról is meggyőződik, hogy az érzéstelenítő már kifejtette hatását. Így lesz tehát fájdalommentes a foghúzás, sőt, még az érzéstelenítő hatásának elmúlása után is legtöbb esetben elég egyetlen fájdalomcsillapító, hogy az utóhatások is tolerálhatóvá váljanak.

A sebészi foghúzáson átesett pácienseknek hosszabb gyógyulási időre, és kicsivel több kellemetlenségre kell felkészülniük a kezelést követő napokban.

A fogeltávolítást többnyire akut probléma, például erős fogfájás esetén alkalmazzuk, mint gyors-, vagy mint az egyetlen lehetséges megoldást. Fogainkra azonban nem úgy kell tekintenünk, mint 32 különálló és egymástól független kicsiny testrészre, amelyből egy, vagy több elvesztése csak mennyiségi veszteség. Fogazatunkra sokkal célszerűbb egy egységként, egy rendszerként tekintenünk, amelyből a foghúzáskor elveszett egy alkatrész. A gépezet ettől még hosszú ideig elláthatja a feladatát, ám a többi alkotóelemre nagyobb teher hárul, így a várható élettartamuk is lerövidül.

Minden, foghúzáson átesett páciensünk számára igény szerint ingyenes fogpótlási konzultációt biztosítunk!

A foghúzás utáni első napokban óvni kell a friss sebet, ezért nagyon fontos…

 • a szájüreg és a fogak tisztán tartása
 • dohányzás, és alkoholfogyasztás mellőzése
 • tejtermékek fogyasztásának mellőzése
 • kímélő, nem túl fűszeres, könnyen megrágható és nem túl forró ételek fogyasztása
 • nehéz fizikai munka kerülése
 • Továbbá a seb szívogatása és az erőteljes öblögetés szigorúan tilos!

Egy fog kihúzásával a körülötte lévő fogakra nagyobb teher hárul, ezért várható élettartamuk lerövidülhet. Foghúzás után érdemes konzultálni ezért a fog pótlásáról.