+36 70 312 9771

fogpótlás

Rögzített fogsor

Milyen problémára ad megoldást?

Rögzített fogsor segítségével végleg megszabadulhat a foghiány kellemetlenségeitől, sőt, még az izgő-mozgó kivehető fogsortól is. Esztétikus és tartós megoldás, amivel visszanyerheti magabiztosságát.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

3-4 alkalom, 30-90 perc alkalmanként

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással – (15.000 Ft)
Akril kivehető protézis – (117.900 Ft)

A kivehető fogsor izeg-mozog, ráadásul kellemetlen érzést kelthet a szájpadláson, sokak számára hányingert és az ízlelés romlását is okozza. Mindezektől a problémáktól végleg megszabadulhat, ha lecseréli kivehető fogsorát és helyette végleges, rögzített fogsor mellett dönt.
A rögzített fogpótlásnak számos fajtája van, általánosságban azonban mindről elmondható, hogy esztétikus és természetesnek ható, tartós megoldást kínálnak.

Rögzített fogsor és implantátumokra helyezett fogsor - Forest&Ray Dental

Rögzített fogpótlás fajtái

Rögzített fogsor és fogászati implantátumokra rögzített fogsor - Forest&Ray Dental

Teljes kivehető műfogsor

Teljes lemezes kivehető fogsorokat abban az esetben készítünk, ha legalább az egyik állcsont összes foga kihullott, vagy eltávolították. A fogsor műanyag műfogakból, a rágóerőket közvetítő alaplemezből, valamint a kedvező megjelenést biztosító műínyből áll. A kivehető protéziseket elsősorban a szájpadlás által kifejtett vákuumszerű szívóhatás tartja helyükön, ez pedig fokozható gyógyszertárakban kapható protézisragasztókkal.

Rögzített fogsor és fogászati implantátumokra rögzített fogsor - Forest&Ray Dental

Részleges protézis

Abban az esetben alkalmazzuk, ha csak a fogazat egy részét veszítette el a páciens, ám a megmaradt fogak nem teszik lehetővé rögzített fogpótlás készítését. Alkotóelemei a teljes protézisével megegyeznek, esetenként kiegészülnek pontosabb rögzítést, nagyobb stabilitást biztosító rögzítőelemekkel, kapcsokkal. A fogsort a teljes protézishez hasonlóan helyben tarthatja a vákuumhatás, vagy kis kapcsokkal rögzülhetnek a meglévő fogakhoz, vagy rögzített fogpótlásához (koronákhoz, hidakhoz).

Rögzített fogsor és fogászati implantátumokra rögzített fogsor - Forest&Ray Dental

Overdenture fogpótlás – implantátumokon rögzített fogsor

A fogsorok legújabb generációja – az implantátumos fogpótlások minden előnyével rendelkezik amellett, hogy a kivehető fogpótlások hátrányait minimálisra csökkenti. Az overdenture típusú műfogsorok teljes foghiány pótlására is alkalmasak, rögzítésüket pedig az állcsontba korábban behelyezett 2-4 implantátummal biztosítjuk. A fogsor alakja a teljes protézishez képest redukált, patkó formájú, így nem borítja be a szájpadlást, ami nagyobb komfortérzetet biztosít viselőjének.

Fogsor vagy rögzített fogpótlás? - Előnyök és hátrányok

A műfogsorok előnyei:

  • Gazdaságos
  • Gyorsan elkészül, nincs hosszú gyógyulási idő
  • Élethű, esztétikus fogpótlás
  • Nem szükséges élő fogakat lecsiszolni

A műfogsorok hátrányai:

  • Az ínyt és a szájpadlást borító műíny egyes pácienseknek zavaró lehet
  • Időbe telik hozzászokni
  • Időnként javíttatás, karbantartás szükséges
  • Alacsonyabb stabilitás és komfortérzet a rögzített fogpótlásokhoz képes

Rögzített fogsor

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!