Egészséges fogak = magabiztos mosoly

egészséges fogak, magabiztos mosoly
Egy magabiztos mosoly mindíg megnyerő

Az elsárgult fogak ápolatlan kinézetet eredményeznek, ezért nagyon fontos, hogy fogsorunk egészséges és fehér legyen. Egy kutatás eredményéből kiderült, hogy ugyanannyian nem elégedettek fogaikkal, mint testtömegükkel, és ahogy testüket bő ruhák mögé bújtatják, úgy fogaikat is jól az ajkaik mögé rejtik. Rengeteg ember szégyelli a nevetését, mert olyankor kilátszódik a fogsora, mely elszuvasodott, sárga vagy éppen hiányos. Az egészséges fogak tehát elengedhetetlen kellékei a szép mosolynak, mosolyognia pedig mindenkinek kellene. Hogy miért fontos egy magabiztos mosoly, és milyen hatásai vannak a nevetésnek az életünkre, azt máris bővebben kifejtjük.

Mit árul el rólunk mosolyunk?

A feltűnően fehér fogsor sok kultúrában a potenciát és a termékenységet jelképezi. Azok az emberek, akik nincsenek megelégedve fogaikkal csak ritkán mosolyognak, és akkor is zárt ajkakkal vagy szájuk elé tartott kézzel. Kutatások szerint ezekről az emberekről azt hiszik, hogy kiismerhetetlenek, mogorvák, ironikusak vagy esetleg arrogánsak.
A szép fogak növelik a kiegyensúlyozottságot, és önbizalmat adnak. A tökéletes fogsor mindenki számára nagy érték, hiszen felszabadult mosoly nélkül sem a magánéletben, sem a munka világában nem tudunk igazán magabiztosan mozogni, ez pedig mások szemében úgy fog hatni, mintha önbizalomhiányban szenvednénk, félénkek, barátságtalanok lennénk.

egészséges fogak idősebb korban is
A szép mosoly nem mindig kor függő!

Miért fontosak a szép és egészséges fogak?

A szép, egészséges, fehér fogsor minden mosoly legfontosabb „kelléke”, ráadásul fiatalságot, egészséget tükröznek. Egy gyönyörű mosoly rabul ejtő tud lenni, de éppígy kiábrándító a szuvas, törött fog. Ez utóbbi miatt sokan nem mernek fogmutatós mosolyt villantani, pedig a nevetésnek rengeteg pozitív élettani hatása van.

A mosoly a siker felé vezető utak egyike lehet. Ha a boltban vagy a bárpultnál mosolyogva rendeled meg, amit szeretnél, gyorsabban és szívesebben fognak kiszolgálnak. Az emberek is sokkal empatikusabbak irányunkba, ha barátságos mosoly kíséretében mondjuk el a problémáinkat.

Gondolj bele, mennyire jól esik, ha valaki rád mosolyog. Neked is jobb kedved lesz, sőt sokszor, ha olyan személytől érkezik a mosoly, szebbnek is érzed magad tőle. Add tovább te is másoknak a jó kedvet!
A nevetés nemcsak a külvilággal tesz jót, hanem rád is nagyon jó hatással van. Növeli az önbizalmadat, és egy rossz napon fel is vidíthat, hiszen az agy képes visszafelé dolgozni: a mosolygás hatására endorfint, vagyis boldogsághormont termel.

Agykontrollban is használt módszer, hogy az önbizalomhiányban szenvedőknek reggelente a tükörben magukra kell mosolyogniuk, esetleg néhány pozitív mondatot is hallatni, a kezelés pedig valóban működik. Hosszútávon sokkal kiegyensúlyozottabb emberekké válhatunk.

Mit tehetsz, ha nem jók, nem egészségesek a fogaid?

Sajnos nem mindenki születik szép fogsorral, sokan pedig egyszerűen csak hagyják, hogy a fogak az idő előrehaladtával elszíneződjenek, tönkremenjenek. Ahogy már említettük, szélesebb mosoly esetén elővillannak a fogak is, emiatt akinek nem szép a fogsora, sokszor inkább keze mögé rejti a száját, vagy egyáltalán nem is nevet. Az ilyen emberek sok örömtől fosztják meg saját magukat és a környezetükben élőket is. Éppen ezért tenni kell azért, hogy fogaink szépek maradjanak, vagy esetleg újra szépek legyenek.

Napjainkban már egyáltalán nem okoz problémát, ha besárgulnak a fogaink, vagy esetleg fogkő telepedik rájuk, mert fogászati kezelésekkel rövid időn belül orvosolni lehet a problémát. Sokféle beavatkozás érhető el, amellyel újra régi fényében tündökölhet a fogsorunk. A fogfehérítés és a fogkő eltávolítás ma már rutinkezelésnek számít, amelyek fájdalommentesek, és nem károsítják a fogzománcot sem.

egészséges fogak, boldogság
A boldogsághoz szükséges a magabiztos, szép mosoly!

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom