Ősszel is egészségesen

Az ősz komor hidege sokunkban negatív érzelmeket táplál. Elköszönünk a napsütéstől, a kirándulásoktól, és sokkal több időt töltünk bent, a négy fal között. Ez az évszak sok betegséget is hoz, és a legtöbb ragály is ilyenkor kezdődik, mert immunrendszerünk túl van terhelve, és nem bír megvédeni ellenük. Ezért többet fújjuk az orrunkat és prüszkölünk. De az ősz nem kell, hogy a betegeskedésről szóljon. Itt egy pár tipp, amivel színt vihetsz a szürke napokba, és megőrizheted vitalitásod, egészséged!

ősz

A vitaminok

Ősszel különös figyelmet kell szentelni a megfelelő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok szervezetbe vitelére. Érdemes ebben a szezonban is minél több zöldséget, gyümölcsöt enni, és van is bőven; a sütőtök például sok A vitamint tartalmaz, és még a dohányzásról és alkoholról való leszokásban is segítségünkre lehet. A káposzta is segíthet egészségünk megőrzésében magas C-vitamin tartalmával, míg a körte és az alma magas antioxidáns tartalmával teszi ugyanezt.

Váltott zuhany

Közismert tény hogy a váltott zuhany (amikor változtatjuk a hőmérsékletét hideg és meleg között) jót tesz a vérkeringésnek. Ez ellenállóbbá tesz minket a kórokozókkal szemben, és az anyagcserénket is felgyorsítja. Érdemes meleg zuhannyal kezdeni, mert azt jobban szereti a testünk. Kezdjük a lábunknál, és haladjunk egyre feljebb, lassan hidegre váltva- Ezt tegyük meg háromszor, és a végén hideggel öblítsük át magunkat. Ez után gyorsan törölközzünk meg és öltözzünk fel jó melegen.

Meleg leves

Sokan nem kedvelik a leveseket, pedig nincs is jobb egy gőzölgő tál levesnél egy hideg éjszakán. Nem viccből született a közmondás, hogy a forró leves gyógyír sok mindenre. Ha levesben van, még azok is megeszik a répát vagy zöldborsót, akik amúgy idegenkednek a zöldségektől. Még akkor sem kell lemondani róla ha éppen nincsen időnk főzőcskézni, mert egyre több utcai étkezde rendelkezik levesekkel.

Rendszeres testmozgás

Nem kell lemondanunk a sportról csak azért mert lehűlt az idő. A testünknek és lelkünknek ugyanúgy szüksége van a mozgásra és a sportra, valamint a friss levegőre. Érdemes sétálni, biciklizni, vagy akár kirándulni is, de csak a megfelelő öltözékben. Így segíthetünk légző szerveinknek, hogy megszokják a hidegebb levegőt, ami segít abban, hogy egészségesen működjön az immunrendszerünk. Fontos hogy hagyjunk elég időt a testünknek arra, hogy regenerálódjon; érdemes egy pár pihenő napot is beiktatni.

Víz

Nem csak nyáron fontos, hogy elég folyadékot vegyünk magunkhoz, télen is szükséges. Indul a fűtés szezon, és ez kiszárítja a benti levegőt. Fontos nedvesen tartani a szánkat és az orrunkban található nyálkahártyákat, hisz a száraz nyálkahártya könnyen válik baktériumok martalékává. Egy forró tea amúgy is mindig jól esik.

Pihenés

Az egyik alapvető feltétele a betegség megelőzésének a rendszeres pihenés. Testünk legyengül nélküle és ellenálló képességünk hanyatlik. Ha szükséges, iktassunk be egy rövid délutáni pihenést a napjainkba, vagy feküdjünk le korábban, így az ébren maradt órákban jobban tudunk teljesíteni.

Rendszeres kézmosás

A kilincsek, közszolgálati gépjárművek, illetve korlátok hemzsegnek a baciktól ősszel. Hogyha haza érünk, vagy munkahelyünkre, az első dolog egy alapos kézmosás legyen. Ez az egyik legfontosabb lépés amit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Szauna

Érdemes néha elnézni a szaunába, hogy jól leizzadjunk és felmelegedjünk. A toxinok így el tudják hagyni a testünket, míg a forró levegő megedzi az immunrendszert és az ereket. Akik nem bírják a forróságot, azoknak bátran tudom ajánlani az infraszaunát, ami hasonló pozitív egészségügyi hatásokkal bír, csak forróság nélkül. A szaunában kiválóan lehet beszélgetni is, és az idő amúgy is sokkal gyorsabban telik jó társaságban. 

Kép: 1. 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom