+36 70 312 9771

Egészséges fogak = magabiztos mosoly

Egészséges fogak
egészséges fogak, magabiztos mosoly
Egy magabiztos mosoly mindíg megnyerõ

Az elsárgult fogak ápolatlan kinézetet eredményeznek, ezért nagyon fontos, hogy fogsorunk egészséges és fehér legyen. Egy kutatás eredményébõl kiderült, hogy ugyanannyian nem elégedettek fogaikkal, mint testtömegükkel, és ahogy testüket bõ ruhák mögé bújtatják, úgy fogaikat is jól az ajkaik mögé rejtik. Rengeteg ember szégyelli a nevetését, mert olyankor kilátszódik a fogsora, mely elszuvasodott, sárga vagy éppen hiányos. Az egészséges fogak tehát elengedhetetlen kellékei a szép mosolynak, mosolyognia pedig mindenkinek kellene. Hogy miért fontos egy magabiztos mosoly, és milyen hatásai vannak a nevetésnek az életünkre, azt máris bõvebben kifejtjük.

Mit árul el rólunk mosolyunk?

A feltûnõen fehér fogsor sok kultúrában a potenciát és a termékenységet jelképezi. Azok az emberek, akik nincsenek megelégedve fogaikkal csak ritkán mosolyognak, és akkor is zárt ajkakkal vagy szájuk elé tartott kézzel. Kutatások szerint ezekrõl az emberekrõl azt hiszik, hogy kiismerhetetlenek, mogorvák, ironikusak vagy esetleg arrogánsak.
A szép fogak növelik a kiegyensúlyozottságot, és önbizalmat adnak. A tökéletes fogsor mindenki számára nagy érték, hiszen felszabadult mosoly nélkül sem a magánéletben, sem a munka világában nem tudunk igazán magabiztosan mozogni, ez pedig mások szemében úgy fog hatni, mintha önbizalomhiányban szenvednénk, félénkek, barátságtalanok lennénk.

egészséges fogak idõsebb korban is
A szép mosoly nem mindig kor függõ!

Miért fontosak a szép és egészséges fogak?

A szép, egészséges, fehér fogsor minden mosoly legfontosabb „kelléke”, ráadásul fiatalságot, egészséget tükröznek. Egy gyönyörû mosoly rabul ejtõ tud lenni, de éppígy kiábrándító a szuvas, törött fog. Ez utóbbi miatt sokan nem mernek fogmutatós mosolyt villantani, pedig a nevetésnek rengeteg pozitív élettani hatása van.

A mosoly a siker felé vezetõ utak egyike lehet. Ha a boltban vagy a bárpultnál mosolyogva rendeled meg, amit szeretnél, gyorsabban és szívesebben fognak kiszolgálnak. Az emberek is sokkal empatikusabbak irányunkba, ha barátságos mosoly kíséretében mondjuk el a problémáinkat.

Gondolj bele, mennyire jól esik, ha valaki rád mosolyog. Neked is jobb kedved lesz, sõt sokszor, ha olyan személytõl érkezik a mosoly, szebbnek is érzed magad tõle. Add tovább te is másoknak a jó kedvet!
A nevetés nemcsak a külvilággal tesz jót, hanem rád is nagyon jó hatással van. Növeli az önbizalmadat, és egy rossz napon fel is vidíthat, hiszen az agy képes visszafelé dolgozni: a mosolygás hatására endorfint, vagyis boldogsághormont termel.

Agykontrollban is használt módszer, hogy az önbizalomhiányban szenvedõknek reggelente a tükörben magukra kell mosolyogniuk, esetleg néhány pozitív mondatot is hallatni, a kezelés pedig valóban mûködik. Hosszútávon sokkal kiegyensúlyozottabb emberekké válhatunk.

Mit tehetsz, ha nem jók, nem egészségesek a fogaid?

Sajnos nem mindenki születik szép fogsorral, sokan pedig egyszerûen csak hagyják, hogy a fogak az idõ elõrehaladtával elszínezõdjenek, tönkremenjenek. Ahogy már említettük, szélesebb mosoly esetén elõvillannak a fogak is, emiatt akinek nem szép a fogsora, sokszor inkább keze mögé rejti a száját, vagy egyáltalán nem is nevet. Az ilyen emberek sok örömtõl fosztják meg saját magukat és a környezetükben élõket is. Éppen ezért tenni kell azért, hogy fogaink szépek maradjanak, vagy esetleg újra szépek legyenek.

Napjainkban már egyáltalán nem okoz problémát, ha besárgulnak a fogaink, vagy esetleg fogkõ telepedik rájuk, mert fogászati kezelésekkel rövid idõn belül orvosolni lehet a problémát. Sokféle beavatkozás érhetõ el, amellyel újra régi fényében tündökölhet a fogsorunk. A fogfehérítés és a fogkõ eltávolítás ma már rutinkezelésnek számít, amelyek fájdalommentesek, és nem károsítják a fogzománcot sem.

egészséges fogak, boldogság
A boldogsághoz szükséges a magabiztos, szép mosoly!

 

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!