Fogfehérítés

Milyen problémára ad megoldást? Elszíneződött fogak helyreállítására alkalmazzuk.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
Röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 2-3 alkalom, 30-60 perc alkalmanként
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Teljes körű dentálhigiéniai kezelés (ultrahangos fogkő-eltávolítás, polírozás, szájápolási tanácsadás) - (9.700 Ft-tól)

Rendelői fogfehérítés - (79.700 Ft)

Otthoni fogfehérítő csomag - (44.900 Ft)

Kombinált fogfehérítés (fogfehérítés+fogkőleszedés) - (84.700 Ft)

Fogfehérítés

Mit tehetünk, ha természetes fogszínünk sárgás, szürkés, sötétebb az áhítottnál? Jó hírünk van, ugyanis van megoldás, nem is egyféle. Készíthetünk például egy gyönyörű, hófehér kerámiahidat az összes fogára, ahogy a hollywood-i csillagok is teszik. De feltételezzük, hogy Ön ennél kíméletesebb megoldást keres. Vegyük tehát sorra, hogy milyen eljárások közül választhat, ha fehérebb fogakra vágyik, de nem szeretné lecsiszoltatni ép fogait, nincs ideje egynél többször a fogorvosához látogatni, és a költségeket is minimalizálni szeretné. A modern fogfehérítési eljárások hatékonyak, és a fehérítő gél hatóanyag-koncentrációjának szigorú szabályozása révén kíméletesek is. Fájdalomtól, a fogak károsodásától nem kell tartania, a kezelést követően azonnal élvezheti új, ragyogó mosolyát!

1. Fogfehérítés házilag

Léteznek eljárások, amik bizonyos mértékben segíthetnek, hogy világosabbak legyenek a fogaink. Bizonyos gyümölcsök, például az eper, vagy a citrom - a bennük található savak révén- bedörzsölés hatására világosíthatnak a fogszínünkön, a szódabikarbónás fogfehérítés pedig már a 19. században is ismert volt.

Bánjunk csínján az otthoni fogfehérítéssel: a gyümölcsökben található sav, vagy a szódabikarbónás dörzsölés ugyanis károsíthatja a fogzománcot. Ezeket a módszereket nem érdemes túl gyakran ismételni, ügyeljünk rá, hogy két otthoni ‘kezelés’ között tartsunk 3-4 hónap szünetet!

2. Fogfehérítés rendelőnkben

A rendelői fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg. Fogorvosunk, aki a kezeléseket végzi, egy olyan speciális fehérítő gélt használ, amely oxidálja, vagyis kifehéríti a fogban található elszíneződéseket. Hogy ez a gél a hatását valóban csak a fogra fejtse ki, alkalmazása előtt  izolálják az ínytől és a nyáltól, így nem okoz máshol esetleges szövődményeket. Egyszeri rendelői fogfehérítéstől általában 2-4 árnyalatnyi világosodásra lehet számítani. A rendelői fogfehérítés alkalmazása csak rendezett, szuvasodástól és fogkőtől mentes fogak esetén javasolt!

A kezelés menetét tekintve, első lépésként a leszárított fogfelszínekre a frissen összekevert fogfehérítő anyagot ecset segítségével, az ínyvédő mellett 2 mm-es vastagságban felkenjük a fogra. Egy aktiváló lámpa segítségével, a beállított fehérítési program alatt megvilágítjuk a fogazatot, mely 10 másodperces-es szünetekkel megszakítva, 15 x 30 másodperces UV-fényt jelent fogaink számára. Színük a beavatkozást követő 3 héten belül kismértékben visszasötétedik, ezt követően azonban az állapota már tartósnak tekinthető. A fent említett 3 hét alatt feltétlenül kerülni kell az erősen pigmentáló anyagokat, mint például a nikotint, a kávét, a teát, a vörösbort, vagy a gyümölcsleveket. A visszaszíneződési folyamatot lassíthatjuk, ha ügyelünk a tökéletes szájápolásra, és a fehérítő fogkrém megfontolt használatára.

A rendelői fogfehérítés nem okoz semmilyen maradandó károsodást! Bár a fogak szerkezetét átmenetileg kismértékben szárítja, és fokozhatja a fogak átmeneti rágási- és hőérzékenységét, ezek idővel maguktól megszűnnek, illetve speciális anyagokkal (fognyaki érzékenységre való fogkrémek, a rendelőben kérhető koncentrált, érzékenységet csökkentő zselé) gyorsítani lehet a javulást.

3. Fogfehérítés otthoni fogfehérítő szettel

Rendelőnkben elérhetők otthoni fogfehérítő készletek, amelyek minden anyagot és eszközt tartalmaznak, ami az otthoni fogfehérítéshez szükséges. A készlet tartalmazza a fogfehérítő gélt, mely a munka javát elvégzi, azaz az elszíneződéseket megszünteti, a fogakra helyezett sínt pedig egyénileg készítjük el a rendelőben, lenyomatvétel után.

Az otthoni fogfehérítő szett hatásmechanizmusa nagyon hasonló a jól ismert rendelői fogfehérítéshez, ám a kezelés kíméletesebb, alacsonyabb koncentrációjú géllel történik 10-14 napon át, naponta néhány órán keresztül. A kezelés végére fogai várhatóan 4-5 árnyalattal lesznek világosabbak, a hatás pedig életmódtól függően akár 1-2 évig is tarthat.

JÓ TUDNI:

  • Az eljárás nem alkalmas mesterséges fogművek (pl. koronák, hidak, tömések) fehérítésére.
  • A kezelés után fellépő érzékenység, esetleg fájdalom a kezelés természetes velejárója, és néhány óra alatt teljesen megszűnik.
  • Fogfehérítés után néhány napig kerülendő az erősen színezett ételek, italok fogyasztása.
  • A fogfehérítés eredménye nem jósolható meg, és egyénenként jelentősen eltérő lehet!
 

Árainkat itt érheti el.

Kedvezmény: 42%

Akciós fogászati csomag babát váró kismamáknak 42% kedvezménnyel 29 400 Ft helyett csak 17 050 Ft-ért.

Az akció visszavonásig érvényes.

Tovább olvasom