Fogfehérítés

Milyen problémára ad megoldást? Elszíneződött fogak helyreállítására alkalmazzuk.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
Röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 2-3 alkalom, 30-60 perc alkalmanként
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással - (15.000 Ft)

Otthoni fogfehérítő csomag - (39.900 Ft AKCIÓ!)

Rendelői fogfehérítés - (59.900 Ft AKCIÓ!)

Ecsetelés érzékenység ellen - (4.500 Ft)

Fogfehérítés

FR Dental Fogfehérítés Budapest

Gyakori kérdés a páciensek körében, hogy az elszíneződött fogak miként lehetnek ismét ragyogóan fehérek hatékonyan és fájdalommentesen. A Forest & Ray Dental rendelő esztétikai kezeléseivel kíméletesen varázsolunk hollywoodi mosolyt Önnek is: ismerje meg fogfehérítés szolgáltatásainkat!

Fogfehérítés a Forest & Ray Dental rendelőben

A rendelői fogfehérítés előtt minden esetben előzetes konzultációra van szükség, amikor felmérjük a fogak általános állapotát és meghatározzuk a fogfehérítés mértékét. A kezelés ugyanis csak a fogkövektől és rossz fogaktól mentes fogsor esetében eredményes. Amennyiben szükséges, úgy dentálhigiénikus kollégáink először a sárgás-barna fogkövet távolítják el az Ön fogazatáról, mely már önmagában is igen látványos eredményhez vezet.

Rendelői fogfehérítés menete

A rendelői fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg. Egy olyan speciális fehérítő gélt használunk, amely oxidálja, vagyis kifehéríti a fogban található elszíneződéseket. A kezelés lépései:

  1. Ínyvédővel izoláljuk a fogsort, hogy a szer csak a fogakon fejtse ki hatását.
  2. 2 mm vastagságban felkenjük a leszárított fogakra a frissen kikevert fehérítő anyagot egy speciális ecsettel.
  3. 15 x 30 másodpercen át hagyjuk, hogy a fehérítő pasztában található összetevők kivilágosítsák a fogakon található elszíneződéseket.

A kezeléstől 2-4 árnyalattal is világosodhatnak a fogak: a szín az első három hétben kismértékben visszasötétedik, ezt követően azonban az állapot tartós marad.

A fogfehérítés után

A kezelést követően érdemes néhány dologra odafigyelnie, mellyel elősegítheti, hogy a fehérítés eredményesebb legyen:

  • Kerülni kell az erősen pigmentáló anyagokat, mint a nikotint, a kávét, a teát, a vörösbort, vagy a gyümölcsleveket.
  • Ügyeljen a megfelelő otthoni szájápolásra: a fogfehérítés ugyan évekre szóló megoldás, de érdemes a későbbiekben fogselymet használni, és minimum kétszer mosni a fogainkat naponta.
  • A beavatkozás szárítja a fogak szerkezetét, ezért fogérzékenységet okozhat. Érzékeny fogakra való fogkrémmel és a patikában kapható Elmex géllel vissza lehet állítani a fogzománc megfelelő állapotát.

Fogfehérítés otthoni szettel

Rendelőnkben a kedvezőbb áron elérhető otthoni fogfehérítésre is van lehetőség. Az otthoni szett hatásmechanizmusa nagyon hasonló a jól ismert rendelői kezeléshez, ám egy kíméletesebb, alacsonyabb koncentrációjú géllel történik 10-14 napon át. Érdemes ezt a módszert fontolóra vennie, ha az Ön fogai érzékenyebbek az átlagosnál.

A fogfehérítő szett tartalmaz egy sínt, melyet fogtechnikai laborban készítenek el Önnek mintavételt követően. Ezt a sínt a fogfehérítő anyaggal együtt kell viselni 1-2 héten át naponta, és a fogak lépésről lépésre fehérebbek lesznek.

Jó tudni, hogy ez a módszer sem jár mellékhatások nélkül: csakúgy, mint a rendelőben alkalmazott kezelés esetében, otthon is felléphet érzékenység. Valamint a fogfehérítő eljárások esetében az eredmény nem jósolható meg előre és páciensenként jelentősen eltérő lehet. Egyik eljárás sem fehéríti ki a töméseket, hidakat és fogkoronákat.

Kerülje el a házi praktikákat!

A természetes és házi módszereknek sajnos több buktatója is van, ezért mi az FR Dental-nál nem ajánljuk a szódabikarbónával, sóval vagy épp citromlével történő fogfehérítést. Eredményükben és megbízhatóságukban is bőven alulmaradnak a professzionális megoldásainkkal szemben.

A házi praktikák roncsolják a fogak felszínét, ezáltal pedig fogaink természetes védőrétegében maradandó kár keletkezhet, mely később akár fogszuvasodáshoz is vezethet. Ajánlatos a költségesebb, ugyanakkor 100 százalékban biztonságos utat választani.

Fogfehérítés árak

A rendelőnkben elérhető kezelések teljes árlistáját megtalálhatja honlapunkon. A fogfehérítés árak egyénenként változók lehetnek a kiegészítő kezelések függvényében.

Szeretne időpontot foglalni az első konzultációra? Keressen minket elérhetőségeinken!

Ár: 19.900 Ft

A fogunk sok minden miatt elszíneződhet, például dohányzástól, különböző italoktól (kávé, tea) vagy sok festékanyagot tartalmazó ételektől.

Tovább olvasom