Inlay és onlay

Mit nevezünk inlay-nak, fogászati betétnek?

Inlay-Onlay

Bizonyára mindenki hallott már fogtömésekről - legtöbbünk rendelkezik is néhánnyal. Többé kevésbé azt is tudjuk, hogyan készülnek - a fogorvos eltávolítja a fog szuvasodott részét, majd az így keletkezett üreget feltölti tömőanyaggal.

Az inlay vagy onlay betétek olyan fogtömések, amelyek fogtechnikai laboratóriumban készülnek - a páciens és a fogorvos jelenléte nélkül!

A kezelés menete

Az onlay-inlay betétek elkészítése előtt fogorvosa hasonlóképpen jár el, mint hagyományos tömések készítése esetén: a szuvasodott, károsodott foganyagot egy kézi eszköz segítségével eltávolítja, és ideális formát alakít ki a majdani inlay- vagy onlay betét rögzítéséhez. Ezek után lenyomatot veszünk az éppen kezelt, valamint a környező fogakról, a lenyomatot pedig továbbítjuk a fogtechnikai laboratóriumnak. Fogtechnikusaink néhány munkanap leforgása alatt elkészítik a fogba tökéletesen illeszkedő betétet, és visszaküldik a kész munkát az Önt kezelő fogorvosnak.

  1. Szuvasodott foganyag eltávolítása
  2. Lenyomatvétel
  3. Az inlay-onlay betét elkészítése
  4. Az inlay-onlay beragasztása

 

Mi a különbség inlay és onlay betétek között?

Az inlay és onlay tömések készítési eljárása gyakorlatilag megegyezik. Az egyetlen különbség a természetes foganyag és a fogpótlás egymáshoz képesti elhelyezkedésében rejlik. Míg az inlay betéteket a szuvasodott fogüregbe helyezzük, addig az onlay betétek a kezelt fog szinte teljes felületére ráborulnak, helyreállítva ezzel a természetes rágófunkciót.

Miből készülnek az inlay és onlay betétek?

Az inlay- vagy onlay pótlások készülhetnek számos eljárással, számos alapanyagból. Fogorvosa mindig azt a technológiát fogja Önnek ajánlani, amely egészségügyileg, funkcionálisan és esztétikailag az Ön számára a lehető legkedvezőbb. Napjainkban a fogorvosi rendelők többségében a leggyakoribb a speciális kompozit anyagok (gradia), valamint a préselt kerámia alkalmazása, de igény szerint aranyból is készíthetők betétek.

Árainkat itt érheti el.

Kedvezmény: 52%

Akciós fogászati csomag kisgyermekes anyukáknak* 52% kedvezménnyel 34 400 Ft helyett csak 16 250 Ft-ért!

*A csomagot olyan anyukák vehetik igénybe, akiknek 3 éves kor alatti gyermekük van.

Az akció visszavonásig érvényes.

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×