Fog implantátum

Mi is az a fogászati implantátum?

Fogászati implantátum

Maga az implantátum egy többnyire titániumból készült csavar, mely a természetes foggyökereknek megfelelően 6-16 mm hosszúságú, és 3-6 mm átmérőjű. Az implantációs fogpótlás lényege, hogy nem csak az elvesztett fog látható koronai részét hanem a foggyökeret is pótoljuk. Az implantátumok tehát valójában mesterséges foggyökerek, melyeket sebészi úton juttatunk az állcsontba.

A kezelés menete

Természetesen minden eset más és más, és rengeteg egyedi tényező befolyásolhatja a kezelés hosszát. Bizonyos esetekben kiegészítő kezelések is szükségesek lehetnek. Az alábbiakban egy tipikus implantációs kezelés lefolyását mutatjuk be.

1.Konzultáció

Itt a fogorvos egy panoráma röntgent illetve szükség esetén egy CT-t készít a páciensről. A kezelés ára, és minden beavatkozás illetve a kezelés menete itt lesz meghatározva.

2. Foghúzás

Ha van még megmaradó fog csonk, azt el kell távolítani, és meg kell várni míg a seb begyógyul.

3. A fogászati implantátumok behelyezése

8 hét elteltével implantálhatunk. Helyi érzéstelenítés alatt behelyezzük az implantátumot az állcsontban, majd hagyjuk 4 hónapig begyógyulni.

4. Az implantátumok feltárása

Amikor a 4 hónap letelik, pácienskoordinátorunk felhívja a pácienst és időpontot egyeztet feltárásra. Itt az implantátumra nőtt ínyt eltávolítjuk, és gyógyító csavart teszünk be, valamint ideiglenes koronát, amíg elkészül a végső verzió.

5. A fogpótlás átadása

Elérkezett a kezelés vége! A fogtechnika körülbelül 5 munkanap alatt elkészíti a végső koronát, azt felpróbáljuk, és ha tetszik a páciensnek, akkor a kezelés itt véget is ért.

Árainkat itt érhetik el.

Kedvezmény: 52%

Akciós fogászati csomag kisgyermekes anyukáknak* 52% kedvezménnyel 34 400 Ft helyett csak 16 250 Ft-ért!

*A csomagot olyan anyukák vehetik igénybe, akiknek 3 éves kor alatti gyermekük van.

Az akció visszavonásig érvényes.

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×