Fog implantátum, fogászati implantátum

Milyen problémára ad megoldást? Hiányzó fog pótlására használjuk, mesterséges foggyökér beültetését jelenti.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 3-4 alkalom, 30-90 perc alkalmanként
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen - (8.000 Ft)

Anatómikus fog mintázása viaszból (Wax up) tagonként - (5.000 Ft)

Arany-híd (+ aranyár napi árfolyamon) - (65.000 Ft)

Fémkerámia korona implantátumra - (75.000 Ft)

Fog implantátum, fogászati implantátum készítés

FR Dental fog implantátum készítés

A hiányzó fogak pótlásának legmodernebb módja a fogimplantáció vagy másnéven fogbeültetés. Az implantátumok lényege, hogy a hagyományos fogpótlásokkal ellentétben nemcsak az elvesztett fog látható koronai részét, hanem a foggyökeret is helyettesítjük.

A szakszerűen elkészített implantátum ezért sokkal tartósabb megoldás: rendelőnkben mi is ezt az eljárást ajánljuk a leggyakrabban pácienseinknek.

 

A fogászati implantátum előnyei

 1. Időtálló: az implantáció mellett döntő páciensek közel 100 százaléka azért ezt a fogpótlást választja, mert megfelelő szájhigiéné fenntartása mellett nagyon hosszú távra szólnak. Ugyan elkészítésük költségesebb, mint egy híd vagy fogkorona, de évtizedeken át fenntartják a rágóképességet és nem kell 5-10 évente a foghiány pótlásáról újra és újra gondoskodni.
 2. Természetes hatás: a fémkerámia koronák esetében előfordulhat irritáció és kékes-lilás elszíneződés is az íny körül, ami nem esztétikus látvány - pláne frontfogak esetében. Mivel az implantátum teljes egészében a fogíny alatt helyezkedik el, ezért az igazi fogakra megszólalásig hasonló látvány érhető el velük.
 3. Teljes rágóképesség: az implantátumok az igazi foggyökerekhez hasonlóan nyomást gyakorolnak rágás közben az állkapocsra, ezért a páciens bátran ehet kemény és roppanós ételeket is.
 4. Nem okoz gondot beszéd közben: implantátumokkal akár egy teljes fogsor is pótolható. A kivehető műfogsorokkal ellentétben egyáltalán nem akadályozza a hangképzést.
 5. Megőrzi az állkapocs csontállományát: a kivehető fogpótlások, a foghidak és koronák alatt gyakran csontpusztulás megy végbe, ami az állkapocs deformitását is okozhatja hosszú távon. A fogászati implantáció során helyreállítjuk a csontszövetet, ezért nem kell tartani az arcvonások megváltozásától.

A fogászati implantáció menete

 1. Konzultáció: első lépésként a fogorvos egy panoráma röntgent és szükség esetén egy CT felvételt készít a fogazatról. A foghiányos területen fel kell mérni a csontállomány állapotát és meg kell tervezni a csontpótló műtétet. A konzultáció alkalmával fogorvosunk tájékoztatja Önt a beavatkozás lépéseiről, az esetleges kiegészítő kezelésekről és ekkor kerül meghatározásra a fog implantátum ára is.
 2. Foghúzás: először a még fogínyben maradt csonkot vagy szuvas fogat ki kell húzni. A seb gyógyulása után pedig megkezdődhet a csontpótlás.
 3. Csontpótlás: a fog implantátum behelyezése előtt alapvető feltétel, hogy megfelelő minőségű illetve mennyiségű csontszövet álljon rendelkezésre a páciens állkapcsában. Szájsebészi úton mesterséges anyagot juttatunk a foghiányos területre, melynek gyógyulási ideje 3-6 hónap.
 4. A fog implantátum behelyezése: rendelőnkben titániumból készült műgyökeret ültetünk be a fogínybe. Az eljárás helyi érzéstelenítésben történik, gyógyulási ideje általában 4 hónapot vesz igénybe.
 5. Az implantátum feltárása: amikor a 4 hónap letelik, pácienskoordinátorunk felhívja Önt és időpontot egyeztet feltárásra. Ekkor az implantátumra nőtt ínyt eltávolítjuk, és egy gyógyító csavart valamint ideiglenes koronát alkalmazunk a végleges korona behelyezéséig
 6. A fogpótlás átadása: a végső korona a fogtechnikai laborban körülbelül öt nap alatt készül el. Ha felpróbálás után tetszik Önnek és illeszkedik a fogazatba, akkor véglegesítjük a pótlást.

A fog implantátum után

A beültetett műgyökér kilökődési aránya nagyon alacsony (2-5 százalék) és legtöbbször a helytelen fogápolás miatt fordul elő. A műtétet követően a legfontosabb, hogy az implantált területet körültekintően ápoljuk, és oda kell figyelni a megfelelő szájhigiénére is. A felírt antibiotikumokat és gyulladáscsökkentőket a kezelőorvosa által javasolt mennyiségben kell szedni.

Jellemző, hogy duzzanat keletkezik az arcon, amit érdemes külsőleg hűteni. Az alkoholfogyasztás és dohányzás pedig a beavatkozást követő két hétben szigorúan tilos: nemcsak szájhigiénét rontják, de az antibiotikumos kezelés mellett egyáltalán nem ajánlott.

Fog implantátum árak

Mivel az implantálás folyamata egyes páciensek esetében eltérő lehet, ezért pontos árakat csak a komplett kezelési terv felállítása után tudunk számítani. Ha szeretne időpontot kérni rendelőnkbe, akkor keressen minket elérhetőségeinken!

Rendelőnk számos egészségpénztárral kapcsolatban áll, hiszen tudjuk, hogy az összetett fogászati beavatkozások költségesek. Ha Ön tagja valamelyik általunk ismert egészségpénztárnak a fizetési lehetőségek oldalunkról, akkor az implantációt így is fizetheti.

Aktuális árlistánkat itt érheti el: árlista

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom