Implantátummal rögzített fogsor

Milyen problémára ad megoldást? Sok hiányzó fog esetében alkalmazandó kezelés. Több implantátum behelyezésével az implantátumokra rögzített teljes fogsor az egyik leghosszabb távú fogpótlási módszer.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 3-4 alkalom, 30-90 perc alkalmanként
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen - (8.000 Ft)

Anatómikus fog mintázása viaszból (Wax up) tagonként - (5.000 Ft)

Arany-híd (+ aranyár napi árfolyamon) - (65.000 Ft)

Fémkerámia korona implantátumra - (75.000 Ft)

Implanttal rögzített fogsor

Implantációs fogpótlásokat nem csak porcelán koronákkal és hidakkal készíthetünk hanem protézisekkel is. A kezelés hasonló a “hagyományos” implantációs kezeléshez, amikor a fog implantációt követően rögzített híd vagy korona készül az implantátumokra.

Ezt az eljárást akkor alkalmazzák, amikor legalább az egyik fogíven a páciens már mindegyik fogát elvesztette.

 

Fogpótlás implantátummal: a kezelés menete

  • Konzultáció: Az első időponton diagnózis és panoráma röntgenfelvétel készül.
  • Implantálás: A majdani protézist minimum kettő, de az esetek túlnyomó többségében négy ponton kell megtámasztani, ehhez 2 vagy 4 implantátum kell. 3-6 hónap gyógyulási idő kell utána.
  • Lenyomat: Lenyomatot veszünk, amit elküldünk a fogtechnikusoknak, akik a protézist 6-10 munkanapon belül elkészítik. A protézist többször is a szájba próbáljuk, így biztosítva a tökéletes illeszkedést. A protézis az implantátumokra egy sínszerű, vagy gömbfejes felépítménnyel kapcsolódik. A protézis eltávolítható, de csak ha a páciens akarja, nem fog magától elmozdulni.

Fogpótlás implantátummal: előnyei a teljes lemezes fogpótlással szemben

  1. A hagyományos teljes fogsorok a teljes szájpadlást beborítják, míg az implantátumokon nyugvó protézisek redukált, patkó formájú fogpótlások. Így a páciensnek nagyobb kényelmet biztosítanak.
  2. Mivel az implantátumokkal rögzített fogsorok kevesebb ponton érintkeznek a szájjal, és rögzítésük nem engedi őket helyükről elmozdulni, a protézis nem fogja kidörzsölni az ínyt.
  3. Helyben tartásukhoz nem szükséges protézisragasztó, mivel az implantátumok stabilan tartják őket harapás és rágás közben is. Elmozdításuk szándékon kívül szinte lehetetlen
  4. Az állcsontba helyezett implantátumok megóvják a csontot a visszasorvadástól

Árainkat itt érhetik el.

Előtte - utána

 
cover

Név: István

Kor: 59

Panasz: Fogak pótlása implantátummal rögzített fogsorral

Kezelés: Overdenture típusú protézis fémstéges elhorgonyzással

Történet: Páciensük az implantátumra rögzített fogsort választotta fogai pótlására. Az ilyen módon rögzített protézisek esztétikailag jól egyénre szabhatóak, természetes hatást érhetünk el vele, és kivehetőségük miatt könnyen tisztíthatók.

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom