Gyermek fogszabályozás

Gyermek fogszabályozás

A gyermekkori fogszabályozás témakörét a gyermek életkorának, fogai és állcsontja fejlettségének megfelelően érdemes több kategóriára bontani.

Gyermek fogszabályozás: kisgyermekkorban

Legkorábban már óvodás korban, 6 éves kor előtt megkezdhető a fogszabályozás. Ilyenkor az állcsont még bőven növekedésben van, és a maradandó fogak sem bújtak még elő, a fogszabályozás eszközei ezért limitáltak, és arra szorítkoznak, hogy az állcsontok növekedését az ideális irányba tereljék.

Ehhez kivehető fogszabályozókat használunk, a kezelést pedig kiegészíthetik egyszerű funkciós készülékek, trénerek, melyek az izmok fejlődését, erősítését szolgálják.

A kivehető készülékek, trénerek csak akkor hatásosak, ha azokat a fogorvos előírása szerint viseli is a páciens. Mivel a készülék nem rögzített, ezért a kezelés kimenetele nagyban függ a páciens kooperációjától. Kiemelkedően fontos tehát, hogy a fogorvos jól beszéljen a gyermekek (és a szülők!) nyelvén, hiszen egyáltalán nem könnyű feladat ilyen apróságokkal megértetni a kezelés fontosságát, és hogy mindez az ő érdekükben történik.

Gyermek fogszabályozás: a fogváltás ideje alatt

Nem jelent sokkal kevesebb kihívást a vegyes fogazati időszak sem, amely körülbelül 12 éves kor tájékán zárul le. Ekkor vegyesen találhatók meg a szájban a tejfogak és a maradó fogak. Ebben az időszakban a kisgyermekkori fogszabályozáshoz hasonlóan szintén elsősorban kivehető, vagy éjszakai fogszabályozó készülékekkel dolgozunk.

Gyermek fogszabályozás: serdülőkorban

Az állcsontok növekedése 16-18 éves kor környékén fejeződik be, ez után már csak minimálisan alakulhat annak mérete és formája. Ebben az időszakban már alkalmazhatunk rögzített fogszabályozókat is, hogy a fogakat elmozdítsuk, elforgassuk ideális pozíciójukba.

A kamaszoknál komoly lelki problémát szokott jelenteni a fogszabályozó készülék viselése miatti szégyenérzet. A jelenleg rendelkezésünkre álló készülékek közül nekik is ajánljuk az esztétikus fogszabályozókat, amelyek átlátszó zafírkristály vagy fogszínű kerámiából épülnek fel. Mind az esztétikus, mind a hagyományos fém készülékek esetében szükségesek lehetnek kis ligatúrák vagy gumik. Nagy népszerűségnek örvendenek a szivárványszínbe öltöztetett fogszabályozók, melyeket apró gumigyűrűk, amik különböző színekben és formákban érhetők el igazán egyedivé, mutatóssá teszik a fogszabályozót!

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 11 990 Ft

Fog elszíneződés eltávolítása a tisztább és fehérebb fogakért Airflow technológiával 11 990 Ft!

Érvényes: 2018. május 31-ig.​​

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×