Láthatatlan fogszabályozás

Milyen problémára ad megoldást? Ajánlott kezelés harapási rendellenességek, esztétikai problémák, rendezetlen fogsor nehezen tisztíthatósága miatt. Többféle esztétikus fogszabályozó típusunk van, mint a rögzített láthatatlan fogszabályozók, a clear alignerek vagy épp a lingvális láthatatlan fogszabályozók.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: Fogszabályzó állítás 4-5 hetente
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Kezelésindító csomag  - (33.000 Ft)

FR Dental láthatatlan fogszabályozás: az esztétikus fogszabályzó

A fogszabályozás manapság már nem jár együtt azzal, hogy hosszú évekig feltűnő fogszabályozót kell viselni. A láthatatlan fogszabályozás népszerűségének köszönhetően egyre többen tesznek azért, hogy leküzdjék a szabálytalan fogsorral járó harapási rendelleneségeket és az esztétikai problémákat. Az esztétikus fogszabályzóknak a Forest & Ray rendelőben mi is hívei vagyunk, ezért többféle megoldás is elérhető fogászatunkon.

FR Dental láthatatlan fogszabályozás előnyei

Kiknek ajánlott a láthatatlan fogszabályozás?

A láthatatlan fogszabályozás azoknak a pácienseknek jelent megoldást, akik szégyellik vagy takargatnivalónak gondolják a hagyományos fém készülékeket. A láthatatlan rögzített és a kivehető fogszabályzók szinte alig észrevehetők, ezért rendkívül esztétikusak, valamint kényelmes és visszafogott viseletet biztosítanak.

Rögzített esztétikus fogszabályozás

Az esztétikus készülékek rögzített rendszerek, vagyis a fogak arc felőli oldalán helyezkednek el. Fogorvosi beavatkozás nélkül nem távolíthatók el a fogakról. Felépítésük megegyezik a fém fogszabályzókéval: a fogak felszínére bracketeket ragasztunk, ezek belsejében fut végig az ív, amely a fogak mozgatását végző erők kifejtéséhez szükséges. A különbség, hogy a bracketek ízléses fogszínű kerámiából vagy zafírból, az ívek pedig fémből készülnek, ezért beszéd vagy mosolygás közben alig észrevehetők.

A rögzített porcelán fogszabályzók aktiválása általában 4 hetente történik, de gyakoriságát a fogorvos másképp is meghatározhatja: egy rövid időpont során fogorvosaink ellenőrzik a fogak és a készülék állapotát, majd állítanak a fogszabályzó ívén. Az ellenőrzés mindössze 20-30 percet vesz igénybe.

Happy Smile fogszabályozás

A kényelmes átlátszó sínek egyre divatosabbak napjainkban: az alignerek szinte teljesen láthatatlanok és a fogszabályozás leggyorsabb, legfejlettebb módszerének tekinthetők. A Happy Smile aligner bármikor könnyedén kivehető, azonban a valódi hatékonyságért  napi 22 órában kell hordani, tehát még napközben is. Rendelőnkben azt szoktuk tanácsolni, hogy kizárólag étkezésnél és fogmosásnál távolítsák el a páciensek, így rövid időn belül elérhető a gyönyörű egyenes fogsor.

A kezelés nagyon egyszerűen összefoglalható: 2-4 hetente mindig új sínpárt készítünk egészen addig, amíg a kívánt eredményt el nem érjük. Használatával szerencsére még azok is élvezhetik a fogszabályozás áldásos előnyeit, akik teljesen elzárkóznak a ragasztott készülékektől.

A fogszabályozás után

A rögzített és kivehetős fogszabályzók után is erősen javasolt úgynevezett retenciós, azaz ívmegtartó készülékek használata. A kezelés befejező szakaszában érdemes minél jobban törekedni az egyenes fogsor és a helyes harapás megtartására, amit éjszakai műanyag sínekkel vagy retainerrel érhetünk el.

Láthatatlan fogszabályzó ár

Rendelőnkben a láthatatlan fogszabályozás során a készülék árán kívül az általános fogászati kezelések további költségeket jelenthetnek: a tervezés, a fogmegtartó kezelések és az aktiválás díjával is számolni kell a pácienseknek. A fogszabályozás a drágább fogászati beavatkozások közé tartozik, ezért rendelőnk több egészségpénztárral is kapcsolatban áll. Részletes árlistánkon kívül a fizetési lehetőségek oldalon is előre tájékozódhat.

Időpontot szeretne kérni rendelőnkbe láthatatlan fogszabályozásra? Keressen minket elérhetőségeinken!

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom