Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozás

Régebben fogszabályozót legfeljebb orvosi nyomásra vagy szülői kényszer hatására készíttettek, és szinte kizárólag gyermekek, vagy kamaszok számára. A felnőttkori fogszabályozás legfeljebb rossz tréfának tűnhetett. Jelenleg a felnőtt fogszabályozás elfogadottá vált.

Felnőtt fejjel fogszabályozót?

Felnőtt korukra a páciensek már tisztában vannak a fogszabályozás előnyeivel, és a társadalom is sokkal elfogadóbb lett a fogszabályozót viselőkkel. Nem kell többé szégyenkeznünk akkor sem, ha hagyományos fém fogszabályozót viselünk. Emellett felnőtt korban a pácienseknek már minden esetben saját döntésük, ha a kezelés mellett döntenek, nem külső kényszer hatására teszik azt. Már vannak maximális kényelmet és diszkréciót biztosító esztétikus és láthatatlan fogszabályozók is.

Láthatatlan fogszabályozás: esztétikus rögzített fogszabályozók

Az esztétikus készülékek rögzített bukkális rendszerek, azaz a fogak arc felőli oldalán helyezkednek el, és fogorvosi beavatkozás nélkül nem távolíthatók el a fogakról. Felépítésük a hagyományos fém fogszabályozókéval gyakorlatilag megegyezik: a fogak felszínére breketteket ragasztunk, ezek belsejében fut végig az ív, amely a fogak mozgatását végző erők kifejtéséhez szükséges. A lényegi különbség az esztétikumban rejlik! A brackettek ugyanis fogszínű kerámiából, vagy teljesen átlátszó zafírkristályból készülnek, ráadásul a fém ívek is elérhetők fehér színben, így az esztétikus rendszerek nagyon diszkrét, ízléses megjelenést biztosítanak viselőjüknek.

Láthatatlan fogszabályozás: fogszabályozó sínek, “alignerek”

Bár valóban egy könnyed mozdulattal eltávolíthatók, viselésük napi min 22 órában javasolt, tehát csak az étkezésekhez és fogmosáshoz javasolt a síneket eltávolítani, ha a kívánt eredményt az előre tervezett időn belül el szeretnénk érni. Rendelőnkben elérhető Clear Aligner rendszer teljesen átlátszó fogszabályozó síneket jelent, melyek a fogakról készült lenyomatok alapján készülnek el. A kezelés alatt mindig új sínpárt készítünk egészen addig, amíg a kívánt eredményt el nem érjük. Kiváló választás azon pácienseink részére, akiknek különösen fontos a jó megjelenés és a kényelem.

Láthatatlan fogszabályozás: lingvális “belső” fogszabályozók

A láthatatlan fogszabályozást nem csak kivehető, szinte észrevétlen sínekkel végezhetjük, hanem olyan rögzített készülékekkel is, melyek tökéletesen láthatatlanok. A lingvális rendszerek névadó jellegzetessége, hogy a fogak nyelv felőli oldalán rögzítjük a breketteket. Egyéb tekintetben működési elvük megegyezik a hagyományos rögzített fogszabályozókéval. Rendelőnkben az Incognito lingvális rendszert használjuk, mely a legmodernebb technológiával, csúcsminőségű alapanyagokból készül.

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 19 990 Ft

Teljeskörű fogszabályozási konzultáció most csak 19 990 Ft!

Az ajánlat visszavonásig érvényes.

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×