+36 70 312 9771

fogpótlás

Implantátummal rögzített fogsor

Milyen problémára ad megoldást?

Rögzített fogsor segítségével végleg megszabadulhat a foghiány kellemetlenségeitől, sőt, még az izgő-mozgó kivehető fogsortól is. Esztétikus és tartós megoldás, amivel visszanyerheti magabiztosságát.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

3-4 alkalom, 30-90 perc alkalmanként

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Anatómikus fog mintázása viaszból (Wax up) tagonként – (5.000 Ft)
Arany-híd (+ aranyár napi árfolyamon) – (65.000 Ft)
Fémkerámia korona implantátumra – (75.000 Ft)

A kivehető fogsor izeg-mozog, ráadásul kellemetlen érzést kelthet a szájpadláson, sokak számára hányingert és az ízlelés romlását is okozza. Mindezektől a problémáktól végleg megszabadulhat, ha lecseréli kivehető fogsorát és helyette végleges, rögzített fogsor mellett dönt.

A rögzített fogpótlásnak számos fajtája van, általánosságban azonban mindről elmondható, hogy esztétikus és természetesnek ható, tartós megoldást kínálnak.

Overdenture fogpótlás - implantátumokon rögzített fogsor

A fogsorok legújabb generációja, mely az implantátumos fogpótlások minden előnyével rendelkezik amellett, hogy a kivehető fogpótlások hátrányait minimálisra csökkenti.

Az overdenture típusú műfogsorok teljes foghiány pótlására is alkalmasak, rögzítésüket pedig az állcsontba korábban behelyezett 2-4 implantátummal biztosítjuk. A fogsor alakja a teljes protézishez képest redukált, patkó formájú, így nem borítja be a szájpadlást, ami nagyobb komfortérzetet biztosít viselőjének.

Fogászati implantátummal rögzített fogsor - Fores&Ray Dental

A rögzített fogsor készítésének menete

Konzultáció: az első alkalommal fogorvosunk alaposan megvizsgálja a fogsor állapotát, valamint panorámaröntgent készít.

Implantálás: a majdani protézist minimum kettő, de az esetek túlnyomó többségében négy ponton kell megtámasztani. A fogászati implantátumok behelyezését követően 3-6 hónap gyógyulási időre van szükség, a kezelést ezután folytathatjuk.

Lenyomat: a tökéletes illeszkedés érdekében lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus 6-10 munkanap alatt elkészíti a protézist. A próbák során ezután még mindig van lehetőség az elkészített fogsor korrekciójára, ha szükséges.

Végül felhelyezzük a rögzített fogsort. Ez a későbbiekben orvosi úton eltávolítható igény esetén, de magától nem fog elmozdulni.

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a rögzített fogsorról

A hagyományos teljes fogsorok a teljes szájpadlást beborítják, míg az implantátumokon nyugvó protézisek redukált, patkó formájú fogpótlások. Így a páciensnek nagyobb kényelmet biztosítanak.

Mivel az implantátumokkal rögzített fogsorok kevesebb ponton érintkeznek a szájjal, és rögzítésük nem engedi őket helyükről elmozdulni, a protézis nem fogja kidörzsölni az ínyt.

Helyben tartásukhoz nem szükséges protézisragasztó, mivel az implantátumok stabilan tartják őket harapás és rágás közben is. Elmozdításuk szándékon kívül szinte lehetetlen

Az állcsontba helyezett implantátumok megóvják a csontot a visszasorvadástól