Csontpótlás

Mi történik fogvesztés után?

Csontpótlás

Ha egy vagy több fogunkat elvesztjük, és nem pótoljuk, úgy szembe kell néznünk ezekkel a tényekkel.

  • Egészségtelen harapási minta
  • A foghiányt övező fogak elmozdulása
  • Az állcsont a hiányzó fog helyén sorvadásnak indul

Amennyiben az állcsontra többé nem hatnak a rágóerők, melyeket normális esetben az ott elhelyezkedő fogak továbbítanak felé, az állcsontot a szervezet fokozatosan elkezdi lebontani, mely meggyengül és elvékonyodik. Ha a fogat később pótolni szeretnénk, és erre a fogpótlás legkorszerűbb módját, az implantációt választjuk, a kialakult problémát mindenképpen kezelnünk kell a sikeres fogbeültetés érdekében.

Csontpótlás - korszerű megoldás a csontvesztésre

A legutóbbi években a fogorvoslás megoldást talált az elvékonyodó csontanyag újbóli megerősítésére, az elveszett csontanyag pótlására. Különféle csontregenerációs eljárások léteznek, melyeket elsősorban a felhasznált anyagok különböztetnek meg egymástól.

A csontpótlás hazánkban elterjedt leggyakoribb módjai:

  1. Csontpótlás a páciens saját csontjával - a kezelendő területre csontblokkot ültetnek be, mely leggyakrabban a páciens szájüregéből származik, de jöhet máshonnan is (pld. csípő).
  2. Csontpótlás állati eredetű csontpótló anyaggal - főként sertés és szarvasmarhacsontból előállított természetes alapú csontpótló granulátumot juttatunk a kezelendő csontra, a terület sebészi feltárása után.
  3. Csontpótlás szintetikusan előállított csontpótló anyaggal - egyszerűsége miatt igen elterjedt a szintetikus anyagok, mint például a trikalcium-foszfátok alkalmazása a csontregenerációs eljárásoknál, főként olyankor, ha csak csekély mennyiségű csontot kell pótolnunk.

Csontpótlás és a fogbeültetés

Ha a csont az implantálandó területen veszít a magasságából, akkor ahhoz, hogy a készülő új korona a környező fogakkal egy vonalba kerüljön, túlságosan hosszú koronát kellene készíteni, mely esztétikailag egyáltalán nem előnyös és hosszabb implantátumot is kívánna meg. Ilyenkor csontpótlásra van szükség.

A csontpótlás bizonyos esetekben már a fogeltávolításkor megtörténik - a csontpótló anyagot ilyenkor az eltávolított fog helyére teszik. Az implantáció néhány hónap gyógyulási idő után elvégezhető. Más esetben az implantációval egy időben zajlik a csontpótlással, ilyenkor a várható gyógyulási idő 3-6 hónap. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetében gyakran két lépcsőben hajtjuk végre a kezelést: először csontpótlás, néhány hónapnyi gyógyulást követően pedig beültetünk.

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 7990 Ft

Teljeskörű fogpótlás konzultáció csak 7990 Ft-ért!


Az ajánlat visszavonásig érvényes.

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×