Csontpótlás

Milyen problémára ad megoldást? Ha nincs elég csontállomány az implantátum behelyezéséhez, csontpótlás válhat szükségessé, ami egy helyi érzéstelenítésben végzett szájsebészeti beavatkozás során valósítható meg. Ez sok esetben az implantációval egy időben történik.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 60-90 perc
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Általános konzultáció - (5.000 Ft)

Panoráma röntgen - (5.500 Ft)

Teljes körű dentálhigiéniai kezelés (ultrahangos fogkő-eltávolítás, polírozás, szájápolási tanácsadás) - (9.700 Ft-tól)

Csontpótlás - (44.900 Ft-tól )

Mi történik fogvesztés után?

Csontpótlás

Ha egy vagy több fogunkat elvesztjük, és nem pótoljuk, úgy szembe kell néznünk ezekkel a tényekkel.

  • Egészségtelen harapási minta
  • A foghiányt övező fogak elmozdulása
  • Az állcsont a hiányzó fog helyén sorvadásnak indul

Amennyiben az állcsontra többé nem hatnak a rágóerők, melyeket normális esetben az ott elhelyezkedő fogak továbbítanak felé, az állcsontot a szervezet fokozatosan elkezdi lebontani, mely meggyengül és elvékonyodik. Ha a fogat később pótolni szeretnénk, és erre a fogpótlás legkorszerűbb módját, az implantációt választjuk, a kialakult problémát mindenképpen kezelnünk kell a sikeres fogbeültetés érdekében.

Csontpótlás - korszerű megoldás a csontvesztésre

A legutóbbi években a fogorvoslás megoldást talált az elvékonyodó csontanyag újbóli megerősítésére, az elveszett csontanyag pótlására. Különféle csontregenerációs eljárások léteznek, melyeket elsősorban a felhasznált anyagok különböztetnek meg egymástól.

A csontpótlás hazánkban elterjedt leggyakoribb módjai:

  1. Csontpótlás a páciens saját csontjával - a kezelendő területre csontblokkot ültetnek be, mely leggyakrabban a páciens szájüregéből származik, de jöhet máshonnan is (pld. csípő).
  2. Csontpótlás állati eredetű csontpótló anyaggal - főként sertés és szarvasmarhacsontból előállított természetes alapú csontpótló granulátumot juttatunk a kezelendő csontra, a terület sebészi feltárása után.
  3. Csontpótlás szintetikusan előállított csontpótló anyaggal - egyszerűsége miatt igen elterjedt a szintetikus anyagok, mint például a trikalcium-foszfátok alkalmazása a csontregenerációs eljárásoknál, főként olyankor, ha csak csekély mennyiségű csontot kell pótolnunk.

Csontpótlás és a fogbeültetés

Ha a csont az implantálandó területen veszít a magasságából, akkor ahhoz, hogy a készülő új korona a környező fogakkal egy vonalba kerüljön, túlságosan hosszú koronát kellene készíteni, mely esztétikailag egyáltalán nem előnyös és hosszabb implantátumot is kívánna meg. Ilyenkor csontpótlásra van szükség.

A csontpótlás bizonyos esetekben már a fogeltávolításkor megtörténik - a csontpótló anyagot ilyenkor az eltávolított fog helyére teszik. Az implantáció néhány hónap gyógyulási idő után elvégezhető. Más esetben az implantációval egy időben zajlik a csontpótlással, ilyenkor a várható gyógyulási idő 3-6 hónap. Hosszabb ideje fennálló foghiány esetében gyakran két lépcsőben hajtjuk végre a kezelést: először csontpótlás, néhány hónapnyi gyógyulást követően pedig beültetünk.

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 6500 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom