Szinuszemelés

Milyen problémára ad megoldást? A szinuszemelés olyan beavatkozás, amire akkor van szükség, ha a felső őrlő fogak területén nincs elegendő csontállomány az implantátum behelyezéséhez az arcüreg alsó falának közelsége miatt. Ilyenkor műtéti úton szükséges az arcüreg alsó falát megemelni és csontpotló anyagot behelyezni. Ez sok esetben az implantációval egy időben történik.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 60-90 perc
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen - (8.000 Ft)

Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással - (15.000 Ft)

Aranykorona (+aranyár, napi árfolyamon) - (65.000 Ft)

Miért szükséges?

Szinuszemelés
  • A hiányzó fogak állkapocssorvadáshoz vezetnek, ugyanis a csont, amennyiben nem tartalmaz fogakat, elsorvad
  • A hiányzó fogak egészségtelen rágófunkcióhoz vezetnek
  • Az elvékonyodott állkapocs további fogvesztéshez vezethet
 

Amennyiben szeretné pótoltatni elvesztett fogait, és nem elégszik meg a kivehető fogpótlásokkal, úgy fogorvosa feltehetőleg implantációs fogpótlást fog javasolni. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő csont mennyiség és minőség. Az elvékonyodott csont miatt néha fel kell tölteni az arcüreg egy részét. Ezt a beavatkozást hívjuk szinuszemelésnek. Ezt a beavatkozást akkor végezzük el, ha a pótolandó fog a felső állcsonton, az arcüreg alatt van.

A kezelés menete

A beavatkozás két alapvető technikával végezhető el:

1. Vertikális (zárt) szinusz emelés

A szájüreg felől közelítjük meg az arcüreget, melynek az alsó felén található nyálkahártyát óvatosan feljebb toljuk, hogy az alatta képződött üreget csontpótló anyaggal tölthessük fel. Ezután az implantátumok biztonsággal behelyezhetők.

2. Horizontális (nyitott) szinusz emelés

A szájsebész ilyenkor egy úgynevezett csontablakot nyit, melyet befelé billentve maga előtt tolja az arcüreg nyálkahártyáját. A nyálkahártya alatti részt ez esetben is csontpótló anyaggal töltjük fel, és egy membránnal zárjuk le. Nyitott szinuszemelés esetén 3-4 hónap gyógyulási idő szükséges a fogbeültetés előtt.

Fájdalmas-e a kezelés?

Mint minden sebészeti beavatkozás, az érzéstelenítés hatásának elmúltával a szinuszemelés is okozhat átmeneti panaszokat - enyhe vérzés, duzzanat, vagy fájdalom léphet fel. A beavatkozása után fogorvosától írott instrukciókat fog kapni a műtéti terület ápolását, tisztítását illetően. Ezek betartásával a kellemetlenségek minimálisra csökkenthetők.

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom