Szinuszemelés

Miért szükséges?

Szinuszemelés
  • A hiányzó fogak állkapocssorvadáshoz vezetnek, ugyanis a csont, amennyiben nem tartalmaz fogakat, elsorvad
  • A hiányzó fogak egészségtelen rágófunkcióhoz vezetnek
  • Az elvékonyodott állkapocs további fogvesztéshez vezethet
 

Amennyiben szeretné pótoltatni elvesztett fogait, és nem elégszik meg a kivehető fogpótlásokkal, úgy fogorvosa feltehetőleg implantációs fogpótlást fog javasolni. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő csont mennyiség és minőség. Az elvékonyodott csont miatt néha fel kell tölteni az arcüreg egy részét. Ezt a beavatkozást hívjuk szinuszemelésnek. Ezt a beavatkozást akkor végezzük el, ha a pótolandó fog a felső állcsonton, az arcüreg alatt van.

A kezelés menete

A beavatkozás két alapvető technikával végezhető el:

1. Vertikális (zárt) szinusz emelés

A szájüreg felől közelítjük meg az arcüreget, melynek az alsó felén található nyálkahártyát óvatosan feljebb toljuk, hogy az alatta képződött üreget csontpótló anyaggal tölthessük fel. Ezután az implantátumok biztonsággal behelyezhetők.

2. Horizontális (nyitott) szinusz emelés

A szájsebész ilyenkor egy úgynevezett csontablakot nyit, melyet befelé billentve maga előtt tolja az arcüreg nyálkahártyáját. A nyálkahártya alatti részt ez esetben is csontpótló anyaggal töltjük fel, és egy membránnal zárjuk le. Nyitott szinuszemelés esetén 3-4 hónap gyógyulási idő szükséges a fogbeültetés előtt.

Fájdalmas-e a kezelés?

Mint minden sebészeti beavatkozás, az érzéstelenítés hatásának elmúltával a szinuszemelés is okozhat átmeneti panaszokat - enyhe vérzés, duzzanat, vagy fájdalom léphet fel. A beavatkozása után fogorvosától írott instrukciókat fog kapni a műtéti terület ápolását, tisztítását illetően. Ezek betartásával a kellemetlenségek minimálisra csökkenthetők.

Árainkat itt érhetik el.

Készíts össze egy cipősdoboznyi ajándékcsomagot és hozd el rendelőnkbe. Adományodért esőkabátos kulcstartót kapsz tőlünk ajándékba!

Hozd el rendelőnkbe az ajándékodat 2017. december 19-ig.

Tovább olvasom
Online bejelentkezés

Foglaljon időpontot még ma!

×