+36 70 312 9771

A zafír kristály fogszabályozó elõnyei

sérült fog Fr Dental Budapest

Esztétikus fogszabályozón gondolkodik? A zafír kristály minden szempontból a legjobb megoldás. Minden tényezõt figyelembe véve egyértelmûen a legjobb megoldás a zafír kristály brekett, és minden leendõ fogszabályozós páciens számára ajánljuk. Az alábbi cikk egy összehasonlítás, amiben a zafír kristály elõnyei egyértelmûen szembetûnnek. Minden egyéb esztétikus megoldással összehasonlítva kitûnnek a zafír kristály brekett sajátosságai, elõnyei és hátrányai, így segítünk abban, hogy Ön egy jól informált döntést tudjon hozni a fogszabályozóval kapcsolatban. Lássuk hát!

fogszabályozás

 

Kerámia brekettek

A fogszínû kerámia brekettek funkciójukat tekintve megegyeznek a zafír kristályokkal, mert ugyanúgy tradicionális rögzített fogszabályozóról beszélünk, és ugyanúgy a fogfelszínre erõsített brekettek. A különbség abban rejlik, hogy a brekettek kerámiából készülnek és nem zafírból. Ezek hozzáidomulnak a foghoz ugyan, de egy hátrányuk van; mivel fogszínûek ezért a fog nagyobbnak tûnik tõle, mintha kitüremkedne a szájból. A zafír teljesen átlátszó és ezért valóban esztétikus,és láthatatlan megoldást biztosít viselõjének, akár közelrõl.

Alignerek

Az aligner egy fogra illeszthetõ, kivehetõ, teljesen átlátszó fogszabályozási rendszer. Ez az egyébkéntamúgy remek fogszabályozó két dolog miatt marad alul a zafír kristályos fogszabályozóval szemben. Az egyik funkcionális probléma: az alignerek csak bizonyos, tipikusan esztétikai problémák kezelésére elegendõek, és komolyabb fogászati problémák megoldásra alkalmatlanok. A másik pedig pont az aligner elõnyeibõl fakad: minden fogszabályozó csak akkor mûködik, hogy ha a szájban van. és ezért Az alignerek kivehetõ jellege miatt nagy a kísértés arra, hogy ki is vegyük azt, így tovább tart maga a kezelés, de viszont a rögzített fogszabályozónál nincs ilyen lehetõség, így általában rövidebb ideig is tart a kezelés.

Lingvális fogszabályozó

A lingvális fogszabályozót, amelyet a fog nyelv felé nézõ oldalára tesznek fel. Ez egy valóban láthatatlan megoldás. Bár egy remek fogszabályozási rendszer, egy hátránya mégis van a zafír kristályos hagyományos rendszerhez képest: sokkal drágább, mint a zafír kristályos brekettes hagyományos fogszabályozó, és csak néhány helyen tudják feltenni illetve állítani a nyelv felé nézõ készülékeket. Speciális tudás és eszközök szükségesek hozzá, amik nem mindenhol elérhetõek el, és nem minden fogszabályozó orvos tud velük dolgozni velük. A zafír kristály ellenben egy hagyományos fogszabályozó készüléken helyezkedik el, amit bármely fogszabályozó szakorvos meg tud húzni illetve igazítani, és valamennyivel olcsóbb is, mint a legtöbb lingvális rendszer.

Reméljük hogy most már egyértelmû hogy miért ajánljuk a zafír kristályt, hiszen ha funkcionalitást, megjelenést, elérhetõséget és árát nézzük, egyértelmûen a legjobb megoldás. A zafír kristály ezen felül kevésbé irritálja a szájban található puha szöveteket, mint a fém vagy a kerámia, nem színezõdnek el, és mivel hippoallergén anyagról van szó, minden kedves páciensnek bátran tudjuk ajánlani minden páciensünk számára.

 

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!