Fogkő eltávolítás

Milyen problémára ad megoldást? A fogfelszínen és az íny alatti felszínen kialakuló kemény, elmeszesedett lepedékréteg (fogkő) esztétikai problémák mellett szuvasodást és fogágybetegséget is okozhat. Ezért kell a fogkövet minél hamarabb professzionálisan eltávolítani.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
Várható kezelési idő vagy alkalom: 1 alkalom, 15-30 perc
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással - (15.000 Ft)

Fogkőeltávolítás tanácsadással (professzionális, AIRFLOW technológiával - (19.900 Ft AKCIÓ!)

Mi a fogkő? Mi a dentálhigiéniai kezelés?

Fogkőeltávolítás

A fogkő a fogak látható és ínyszél alatti felszínén kialakuló kemény, elmeszesedett lepedékréteg. Jelenléte fokozza a fogszuvasodás veszélyét, az íny, és fogágybetegségek kialakulását. Az otthoni, hagyományos eszközökkel végzett fogmosás nem elegendő a fogkő kialakulásának megelőzéséhez, ráadásul a fogkő eltávolítása otthon nem lehetséges. A dentálhigiéniai kezelésnek azt a rutin eljárást nevezzük, melynek első lépése a fogkőeltávolítás, második pedig a fogfelszínek simává és csillogóvá polírozása.

A fogkő eltávolítás előnyei

  • Azonnali hatás: a fogak világosabbakká és csillogóbbakká válnak a kezelés után
  • A simára polírozott fogfelszínen nehezebben tapad meg a lepedék
  • A rendszeres kezelés megszüntetheti a fogínyvérzést
  • Csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata
  • Csökken az ínybetegségek kialakulásának kockázata
  • Csökken a fogvesztés kockázata
  • Kitűnő befektetés: rendszeres fogkő eltávolítással megelőzhetők a költségesebb fogorvosi kezelések
 

Az ultrahangos fogkő eltávolítás menete

A kezelés során a fogkövet fájdalommentes eljárással távolítjuk el, amelyhez egy ultrahangos kézi műszert használunk. Az íny alatti fogkőre már nem az ultrahangos fogkőeltávolítás a megoldás, a kezelés kézi eszközökkel történik. A kezelést követően felléphet némi fog- és ínyérzékenység, esetleg enyhébb vérzés is előfordulhat, de mindez rövid idő alatt elmúlik. 

A fogkőeltávolítást követően a fogak felszínét egy speciális eszközzel és némi pasztával simára polírozzuk. Igény szerint a kezelést szájhigiéniás tanácsadással zárjuk. 

A fogkő eltávolítás időtartama

A fogkő eltávolítása rutin eljárás, azonban az egyes esetek igen különbözőek lehetnek. Bizonyos pácienseknél a folyamat nem vesz igénybe 15 percnél hosszabb időt, más, fogkövesedésre hajlamosabb páciensek esetében pedig az is előfordulhat, hogy egy ülésben nem is végezhető el. 

Airflow fogtisztítás, fogfehérités

fogkőeltávolítás

Ennek a speciális tisztításnak az előnye hogy gyengéden, de ugyanakkor mégis hatásosan tisztítja meg a fogakat a szennyeződéstől, felületi elszíneződésektől. Az Airflow készülékkel nagy nyomáson szódabikarbónát, vizet és levegőt fújunk az érintett fogakra. 

Kezelés menete

A porállagú szódabikarbóna eltávolítja a szennyeződéseket és az elszíneződést a fog teljes felületén, a víz pedig lemossa a lepedéket. Az eredmény tisztább, fehér, és természetes fényű fogsor. A kezelés nem károsítja a zománcot, és a polírozás után nehezebben tapad meg újra a fogkő a fogunkon.
A kezelést ajánljuk dohányzóknak, kávét, teát fogyasztóknak, illetve azoknak akik hajlamosak fogkövesedésre vagy ínygyulladásban szenvednek, ilyenkor a fogkő eltávolítás kiegészítő kezeléseként használjuk az airflow-t.

 

Árainkat itt érheti el.

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom