+36 70 312 9771

Amikor a fogszabályozó ékszer – néhány szó a zafír brekettekrõl

fogszabályozó ékszer

A zafír kristály brekettek végre megérkeztek a budapesti klinikánkra! Nagyon sok szó esik róluk az interneten, és bizonyára hallhatott már róluk, akit érdekelnek az esztétikus fogszabályozók. Mi ebben a cikkben szeretnénk felvilágosítani mindenkit arról, hogy mi is az az esztétikus zafír kristály brekett, mit tud, mit nem, és mikor érdemes ezeket választani. Nézzük hát!

kék-zafír

Mi is az a zafír kristály? Mi is az a brekett?

A tradicionális, rögzített fogszabályozók két részre bonthatóak: egyik része a brekett, amik a fogra rögzített lapocskák, ezeken keresztül fut az ív. Az ív fémbõl készül és a brekettek közvetítésével nyomást gyakorol a fogakra. A zafír kristályból készült brekettek is a hagyományos, rögzített fogszabályozási eszközökhöz sorolhatóak.

A különbség a tradicionális rendszerhez képest annyi, hogy esztétikus, átlátszó zafír kristályokból készülnek a brekettek és nem pedig fémbõl, és így megszûnik a vonat sínhez hasonlító megjelenés, hiszen egy teljesen átlátszó brekett kerül a fém lap helyére. A zafír kristály brekettes rögzített fogszabályozó minden fogszabályozási problémára megoldást tud nyújtani, amire a hagyományos fémbõl készült brekettek, még a legsúlyosabbakra is, amellett, hogy egy esztétikus alternatívát biztosítanak a páciens számára.

A zafír kristályokról bõvebben

A zafír kristály a zafírnak egy olyan formája, amely átlátszó akár az üveg (létezik is zafír üveg, amelyet leginkább informatikai célokra használnak fel képernyõkhöz, hiszen karcmentes és átlátszó), és majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. Ezen tulajdonságai miatt a zafír kristályok tökéletes brekettekké formálhatóak, hiszen elég kemény ahhoz, hogy a fõívbõl a fogakra közvetítse a fogszabályozáshoz szükséges húzó erõket anélkül, hogy eltörne, vagy tönkre menne, és emellett – mivel áttetszõ – egy teljesen esztétikus megoldást biztosít a páciensnek. 

Zafír fogszabályozó: A tökéletes esztétikus megoldás

Ezeket a breketteket csak közeli vizsgálódás árán lehet észrevenni, mivel átlátszóak, így csak a fog színét közvetítik. Ez teszi a zafír kristályokat annyira tökéletes, esztétikus brekett alapanyaggá, és ezért van az, hogy így a zafír kristályból készült brekettek a legesztétikusabb megoldás a rögzített fogszabályozók világában.

Ha ezeket a breketteket egy fogszínû vagy fehér fõívvel párosítjuk (az ívek gyakorlatilag bármilyen színûvé színezhetõek), teljesen bele olvadnak a környezetükbe és szinte láthatatlanná válnak. Ez a párosítás jelenleg a legmodernebb és legkevésbé feltûnõbb rögzített fogszabályozó a piacon. Nyugodt szívvel tudjuk ajánlani minden olyan páciensünk számára, akinek esztétikus megoldásra van szüksége.

Kép: 1.

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!