Fogszabályozás

Kisebb szabálytalanságok szinte mindenki szájában előfordulnak, és ezek, nem feltétlenül jelentenek egészségügyi kockázatot. Komolyabb rendellenességek azonban már erősen indokolttá tehetik a fogszabályozást. A szabálytalan fogsor és a rendellenes harapás komoly panaszokat, fájdalommal is járó tüneteket okozhatnak.

Fogszabályozás

A fogak megfelelő pozícióba rendezését fogszabályozó végzi, a fogorvos által meghatározott ideig. A rögzített fogszabályozókat meghatározott időközönként “aktiválni” szükséges. A fogszabályozás lezártával megkezdődik a retenciós kezelés, amely arra szolgál, hogy megőrizzük az elért eredményt.

A fogszabályozás jellegéből adódóan sok és gyakori fogorvosi viziteket kíván meg. Fontos tehát olyan fogászatot választani, ahova nem jelenthet problémát havonta egyszer eljutni. Fogszabályozásra is berendezkedett rendelőnk Budapest frekventált pontján található.

Fogszabályozás gyermekeknek

A gyermekek fogszabályozása szinte különálló tudomány - mivel az állcsont végleges mérete és íve még nem alakult ki, a kezelés tervezése során ezt is figyelembe kell venni, és törekedni arra, hogy a csontok és a fogazat fejlődését a megfelelő mederbe tereljük- többnyire kivehető fogszabályozókkal.

Fogszabályozás felnőtteknek

Felnőttkor fogszabályozás során többnyire rögzített fogszabályozó készülékeket alkalmazunk. Rögzített készülékekből óriási kínálat érhető el a piacon, melyek között megtalálhatók a hagyományos fém fogszabályozók, a fogszínű kerámia, és az átlátszó zafírkristályos esztétikus készülékek, sőt, bizonyos esetekben kivehető síneket is alkalmazhatunk.

Fogszabályozás: láthatatlan vagy teljesen átlátszó

Elsősorban a felnőttkori fogszabályozásnál merült fel a páciensek részéről az a jogos igény, hogy a fogszabályozó készülék ne legyen feltűnő, a mosolyt elcsúfító eszköz. Ma már nem csak esztétikus (áttetsző vagy fogszínű) rögzített készülékek állnak rendelkezésünkre, de tökéletesen láthatatlan, a fogak belső oldalán futó fogszabályozók, vagy teljesen átlátszó, fogakra simuló vékony sínek közül is választhatunk.