Amalgám tömés cseréje

Az amalgám tömés régóta jelen van a fogászatban viszonylag olcsó megoldást nyújtva a pácienseknek. Anyaga 50% folyékony higany, 50% fémpor, amelynek minimum 65%-a ezüst, de tartalmaz még ónt, rezet, cinket és higanyt is. Az összetevők közül a higany rendkívül allergén anyag, ezért sok embernél okozhat problémát.

amalgám tömés
Egy amalgám tömés

Amalgám tömés káros hatásai 

Alapvetően ez a fajta tömés nem tartalmaz annyi higanyt, hogy az mérgezést okozhatna, csak akkor problémás, ha valaki allergiás erre az összetevőre (ekkor a szájüregben fehér színű elváltozás figyelhető meg). Fontos azonban megjegyezni, hogy az amalgám tömés beillesztésekor, eltávolításakor vagy cseréjekor szabadul fel némi higany, illetve egyes esetekben a tömés megszilárdulása után is kiszabadulhat a káros anyag. Ennek számos káros hatása lehet, ilyen például a fejfájás, gyulladások, ízületi fájdalmak, fáradékonyság, stb.. Az előbbiek miatt nem ajánlott terhesség alatt amalgám tömést cseréltetni, mert a mérgező anyagok eljuthatnak a magzathoz is.

 

amalgám tömés
Url: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Filling.jpg


Esztétikus fogtömések

A szembetűnő különbség az amalgámhoz képest a tömés színe, mely ez esetben illeszkedik az eredeti fogszínhez. További előnye, hogy minimális foganyag felhasználásával tudják helyreállítani a fogat, továbbá az anyagnak nincsen egészségkárosító hatása. Tudni kell azonban, hogy ez a fajta tömés sérülékenyebb és drágább az amalgámnál.
 

Az amalgám tömés cseréjének menete

Az amalgám tömés cseréjét nagyon körültekintően kell végezni, nem szabad egyszerre túl sok fogon végrehajtani az eljárást, és figyelni kell a megfelelő méregtelenítésre is. Ellenkező esetben túl nagy lesz a nehézfémterhelése a szervezetünknek. Egyszerre maximum 2 fogban szabad amalgámot cserélni.
 

Az amalgám tömés cseréje után

A beavatkozás utáni méregtelenítés nagyon fontos, ugyanis az amalgám tömés évekig megterhelte a tüdőnket, májunkat és vesénket. 
Sok pozitív hatást érzékelhetünk testünkön a csere után, például visszahúzódnak a lappangó gyulladásaink, nem lesznek szürke foltok a fogainkban, tehát ezek után magabiztosabban is kacaghatunk bárhol és bármikor.

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom