Fogfehérítő matrica

Mindenki gyönyörű fehér fogakért áhítozik, de mit lehet érte tenni? Számos lehetőség van, melyek közül a legbiztonságosabb és a leghatékonyabb a rendelői fogfehérítés, ez viszont nem zárja, ki, hogy más, otthoni megoldásokat is feltaláljanak. Erre példa a műanyag sín, fogfehérítő toll és a fogfehérítő matrica is. Cikkünkben az utóbbiról írtunk részletesen, kezdve a módszer általános leírásával, át az egyes termékek bemutatásán, a matricák hatékonyságáig.

fehér fogak

 Mi a fogfehérítő matrica pontosan?

A fogfehérítő matrica az egyik legnépszerűbb fogfehérítő eljárás az Egyesült Államokban. Az első matricákat 2001-ben dobták piacra, hamarosan pedig nagy népszerűségre tettek szert, mert ahhoz képest, hogy nagyon kényelmes, a hatékonysága sem utolsó.
 
A matrica egy 0,08 mm-es, rugalmas műanyag fólia, amelyet a fogorvosok által fogfehérítésre használt anyaggal, hidrogén-peroxiddal vonnak be, az anyag koncentrációja viszont csak 6%-os, jóval gyengébb, mint amit fogfehérítéskor a fogorvos alkalmaz. A hidrogén-peroxid keverékének csökkentésére a biztonságos használat és a fogíny kímélése miatt van szükség.
 
Egy kezelés egy hétig vagy 10 napig tart. A matricákat minden nap 2x30 percre, maximum 60 percre kell a fogakra helyezni. A használat után vízzel kell öblögetni, és figyelni arra, hogy a fehérítő szer véletlenül se kerüljön a szembe. 

Mennyire hatásos a fogfehérítő matrica?

Az eredmény személyenként változik, mert a látványosság a fogak kiinduló színétől és az elszíneződés okától is függ. A matrica hatékonysága három napon belül is észrevehető lehet, de általában a kezelés végére lesz igazán szembetűnő a fehéredés. Kísérletek azt mutatták, hogy a fogfehérítő matrica alkalmazói 95%-ban voltak elégedettek fogaik új színével. Megfelelő alkalmazás esetén átlagosan 3-4 árnyalatnyit fehérít a fogakon, ez egyéb tényezőktől függően lehet kevesebb, esetleg több is.
 
A hatása természetesen nem tart örökké, körülbelül fél évig maradnak fehérek a fogak, amely a rendelői fogfehérítéshez képest igencsak rövid idő. Bizonyos ételek, italok elkerülésével és megfelelő szájhigiéniai szokásokkal ez a periódus maximum egy évre tolható ki.
 
A fogfehérítő matrica használata legfőképpen azoknak javasolt, akik egy különleges eseményre szeretnének tündöklő mosollyal érkezni, akiknek tartós eredményre van szükségük, forduljanak inkább fogorvosukhoz. 

Fogfehérítés - fogfehérítő matrica
 Melyik fogfehérítő matricát válasszuk?

A piacon sokféle termék található, melyek között két lényegi különbség van.

1. Tartalmaz-e hidrogén-peroxidot?

A peroxidos fogfehérítő eljárás a leghatékonyabb, ami napjainkban kapható, ez az anyag azonban fogérzékenységet okozhat. A probléma nem áll fent sokáig, maximum egy-két napig, de ha valaki ezt is el szeretné kerülni, annak a hidrogén-peroxid mentes matrica ajánlott. Fontos tudni viszont, hogy ez hatásában jóval elmarad a peroxidos fogfehérítéstől.
Hidrogén-peroxid mentes: IceWhite, BrightWhite
Hidrogén-peroxidos: Crest, Whiteline

2. Hány napos kezelést igényel?

7, 10 és 14 napra elengedő matrica van egy dobozban, ezek árukban és hatékonyságukban különböznek.
 
A döntésben kérje fogorvosa segítségét! A fogfehérítő matrica alkalmazása előtt egyébként is javasolt konzultálni az orvossal, hiszen szakmai tudásával képes megsaccolni, hogy milyen eredményre számíthat, illetve a komplikációkról is tájékoztatást nyújthat.

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom