Minden, amit a lézeres fogfehérítésről tudni kell

Az egészséges, fehér fogak igényes és fiatalos külsőt biztosítanak, szebbé teszik az arcot. Fogaink viszont az elfogyasztott ételek és italok miatt, esetleg dohányzás következtében elszíneződnek. A mai modern fogászati technológiák gyors és hatékony megoldást nyújtanak a fogak fehérségének visszanyerésében. Az egyik ilyen lehetőség a lézeres fogfehérítés, melyet a cikk folytatásában részletesen ismertetünk.

lézeres fogfehérítés
Url: https://pixabay.com/p-2414909/?no_redirect

A lézeres fogfehérítés menete

A rendelői fogfehérítés alkalmával a fogak színének helyreállítása kémiai úton történik. Fontos, hogy a rendelői fogfehérítés alkalmazása csak rendezett, szuvasodástól és fogkőtől mentes fogak esetén javasolt. A fogorvos első lépésként ecset segítségével felkeni a leszárított fogfelszínre a frissen összekevert fogfehérítőt, az ínyvédő mellett 2 mm-es vastagságban. Egy aktiváló lámpa segítségével 10 másodperces szünetekkel megszakítva 15 x 30 másodpercre UV-fénnyel világítja meg a fogazatot.

Színük a beavatkozást követő 3 héten belül kismértékben visszasötétedik, ezt követően azonban az állapota már tartósnak tekinthető. Ebben a három hétben kerülni kell az erősen pigmentáló anyagokat. A rendelői fogfehérítés nem okoz semmilyen maradandó károsodást! Egyszeri fogfehérítéstől általában 2-4 árnyalatnyi világosodásra lehet számítani.

Otthoni fogfehérítő csomag

Otthoni fogfehérítő készletek is elérhetőek, amelyek minden anyagot és eszközt tartalmaznak, amelyek az otthoni fogfehérítéshez szükségesek.
 
A készlet tartalma:

  • fogfehérítő gél, mely a fogazatra kenve megszünteti az elszíneződéseket
  • fogakra helyezett sín, amelyet lenyomatvétel után a rendelőben készítenek el.

 Az otthoni fogfehérítő szett hasonlóan működik, mint a már fent említett rendelői fogfehérítés, de ez a kezelés kíméletesebb, mivel alacsonyabb koncentrációjú gélt használ. A kezelést 10-14 napon keresztül kell végezni, minden nap néhány órát vesz igénybe. A kezelés végére a fogak várhatóan 4-5 árnyalattal lesznek világosabbak, a hatás pedig akár 1-2 évig is tarthat, attól függően, hogy milyenek a szájhigiéniás szokásaink, és milyen életmódot élünk.
fehér fogak

Fogfehérítés ellenjavallatok

Bizonyos esetekben tilos vagy nem javasolt fogfehérítő beavatkozást elvégezni:

  • várandósan vagy még a szoptatás ideje alatt
  • az alkalmazott szerekre való allergia megléte mellett
  • fiatal életkorban: főleg 16 éves kor alatt, mert a fogidegek ilyenkor még fejlődésben vannak
  • sérült, szuvas fog, egészségtelen íny esetén: előbb meg kell szüntetni ezeket a problémákat
  • elszürkült fogak esetén: a fogfehérítés a sárga elszíneződésre erősebb hatással van.

Miben jobb a lézeres fogfehérítés, mint más eljárások?

  • A lézeres fogfehérítés során a megvilágítás miatt a mélyebb rétegek is fehérednek.
  • Ez a beavatkozás a legkíméletesebb a fogzománcra nézve, mégis az egyik leghatékonyabb.
  • A kezelés ideje nem hosszú, az eredmény viszont megfelelő ápolással sokáig tart.

 

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom