Foghíd

Milyen problémára ad megoldást? Hiányzó fog pótlására, funkció és esztétika helyreállitására.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
Röntgen
Fogkő eltávolítás
Várható kezelési idő vagy alkalom: 2-3 alkalom, 30-60 perc alkalmanként
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen - (8.000 Ft)

Dentálhigiéniai kezelés tanácsadással - (15.000 Ft)

Fémkerámia korona - (55.000 Ft)

Fémmentes cirkónium korona implantátumra (ragasztott) - (99.000 Ft)

Mi is az a foghíd?

Híd

A fogászati híd kettő, vagy több koronából álló fogpótlás. A tartós fogpótlások klasszikus, jól ismert eszköze, mely alkalmas lehet teljes foghiány megszüntetésére, vagy részleges fogpótlásra is.

Hogyan lehet híddal fogat pótolni?

A legegyszerűbben úgy lehet szemléltetni a hidas fogpótlást, ha elképzelünk egy hagyományos, nem-fogászati hidat. Statikailag legalább két ponton a hidat meg kell támasztani, hogy a szerkezet ne omoljon össze, elbírja a folyamatos terhelést. A fogpótlástanban is szükség van pillérekre. Pillérül leggyakrabban természetes fogakat, és egyre gyakrabban implantátumokat, azaz mesterséges foggyökereket használunk.

Szóló foghiány pótlása foghíddal

Ha egy fogunk hiányzik, többnyire a foghiánnyal szomszédos két fogat fogjuk pillérnek felhasználni. Ezt a két fogat a koronáknál már ismertetett módon lecsiszoljuk, azaz preparáljuk. A lenyomatvétel után a fogtechnikai laborban elkészül a három koronából álló, ún. három tagú híd, melynek középső tagja pótolja a hiányzó fogat, szélső két tagja pedig mint egy-egy sapka, precízen illeszkedik a két preparált fogra. A híd a rögzített fogpótlások közé tartozik, igen erős fogászati cementtel erősítjük a preparált fogakra.

A porcelán foghidak típusai

A porcelán- vagy kerámia hidak, csak úgy, mint alkotóegységeik, a koronák, készülhetnek fémvázzal, vagy fémmentes cirkónium-oxid vázzal is. A cirkónium hidak előnyösebb esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint fémvázas társaik, ám tartósság és funkció tekintetében megegyeznek. Egy jól elkészített híd alapos szájhigiénia és rendszeres fogászati vizitek mellett 15, de akár 20 évig is szolgálhatja gazdáját.

Cirkónium vs fém-kerámia foghíd: melyiket válasszam?

  • A készülő híd/korona jól látható helyen lesz a szájban?
  • Önnek munkája vagy magánélete során kiemelt fontosságú a kifogástalan megjelenés?
  • Az Ön számára a foghíd ára másodlagos az esztétikai előnyökhöz képest?
  • Természetes fogai elvékonyodók, szinte áttetszőek?
  • Tapasztalta már fémallergia tüneteit?

Amennyiben a fenti kérdések többségére igennel válaszolt, úgy az Ön esetében feltehetőleg a cirkónium vázzal készülő fémmentes porcelán foghidat ajánlja majd fogorvosunk. Ha a “nem” válaszok álltak többségben, úgy jó szívvel ajánljuk fémkerámia hídjainkat.

Snap-on Smile®

A Snap-on Smile® egy kivehető ideiglenes híd, ami számos esetben nyújthat megoldást fogászati problémáira. Ezzel az esztétikus megoldással át lehet hidalni az implantátumra készülő korona miatti várakozási időt: a gyógyulási hónapokban már szép mosollyal rendelkezhet. Olyan esetben is ideális választás a Snap-on-smile®, amikor harapásemelést alkalmaz a fogorvos, de a végleges fogsorra még várni kell. Végül, de nem utolsó sorban a Snap-on Smile® a többi fogpótláshoz képest jóval elérhetőbb áron van, tehát akik nem tudnak egy komplett, drága fogpótlást kifizetni, azoknak ez a híd egy jò és elérhető alternatív megoldás! 

Milyen esetekben lehet megoldás a Snap-on Smile®?

  • letört fogak esetén
  • hiányzó fogak esetén
  • enyhébb fogszabályozási problémák esetében (foghíj és ferde fogak esetében)
  • tartós elszíneződésre
  • ideiglenes megoldás implantáláskor

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 8.000 Ft

Rendelőnkben most kedvezményes áron vehet rész fogászati konzultáción. Tartalma: Fogászati állapotfelmérés és panorámaröntgen rendelői felhasználásra.

Tovább olvasom