Kombinált fogpótlás

kombinált fogpótlás

Amennyiben a fogvesztés olyan mértékű, hogy a meglévő fogakra a harapás akkora terhet helyez, hogy azok tovább károsodhatnak, a kombinált fogpótlás nyújthat megfelelő megoldást.

Kombinált fogpótlás részei

Ahogy a neve is mutatja, a fogpótlás ezen módja 2 típus kombinációjából áll össze:
- Fix, rögzített korona vagy hídpótlás
- Részleges, kivehető protézis

A kombinált fogpótlás elkészítése valamennyivel hosszabb folyamat, mint az egyéb, hagyományos fogpótlások kivitelezése. Jóval több munkát igényel az elkészítései fázis, amely közben gyakran kell kontrollokra eljárnia a páciensnek, hogy a fogpótlás a próbáknak köszönhetően tökéletesen illeszkedjen a kezelés lezárultával.

A kombinált fogpótlás megakadályozza a foglazulást, könnyen tisztítható és kezelhető, melynek következtében minimálisra csökken a fogínyproblémák vagy fogszuvasodás kialakulása. A fogpótlás kényelmes és esztétikus megoldást nyújt a fogpótlást választó pácienseknek

A kombinált fogpótlás menete:

Kezdetben a páciens meglévő fogait csiszoljuk le, melyet követően a fogtechnikus elkészíti a kombinált fogpótláshoz szükséges fix, rögzített elemeket: fogkoronákat, foghidakat. A kezelés során minimum két fogra helyezünk fel koronát, amelyekbe rögzítjük a kötő-, horgonyelemeket.  Miután a próbák megtörténtek, az esetleges módosításokat pedig végrehajtottuk a rögzített részen, következik a kivehető pótlás elkészítése. Ez utóbbit a korábban rögzített elemen található kapcsolóelemek segítségével rögzítjük. Az elkészült kombinált pótlás sokkal szebb megoldást nyújt tulajdonosának, a csak öntött kapoccsal elhorgonyzott részleges, kivehető fogsorokhoz képest.

Árainkat itt érhetik el.

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom