+36 70 312 9771

Fogfehérítés otthon

fogfehérités otthon

Létezik otthoni fogfehérítés?

A jó hírünk, hogy igen, létezik! Emellett persze meg kell jegyeznünk, hogy bármit is állítanak bizonyos hirdetések, csodatévõ fogfehérítõ szert sajnos még nem fedeztek fel. A leginkább pénztárcakímélõ megoldások kedvezõk lehetnek azok számára, akik idegenkednek mesterséges anyagokat használni, ám ezek a házi fogfehérítõ trükkök általában igen mérsékelt eredményt hoznak. Cikkünkben három fõ csoportra bontottuk az otthoni fogfehérítés praktikáit.

fogfehérítés otthon

Fogfehérítés otthon: Fogfehérítés szódabikarbónával

Ki ne hallott volna már a szódabikarbónás fogfehérítéstõl? A szódabikarbónát vizes fogkefe segítségével oszlatjuk el a fogakon, majd várjuk a csodát. Nõi magazinokban gyakran olvasni, hogy a fogak bedörzsölése bizonyos gyümölcsök (úgy, mint földieper vagy citrom) húsával ragyogó fehér fogazatot eredményez. Sajnos a valóságban szemmel látható változást nem igazán tapasztalunk ezektõl az eljárásoktól.

A fogfehérítést szódabikarbónával eleve nem is szabad olyan gyakorisággal végezni, amely már látható eredménnyel járna, hiszen a szemcsék dörzsölése akár károsíthatja is a fogzománcot. A gyümölcsök persze ennél ártalmatlanabbak, ám azt ne feledjük el, hogy savtartalmuk miatt ezek sem kifejezetten veszélytelenek a fogzománcra nézve. Óvatosan, havonta egyszer alkalmazva azonban ezek a házi fogfehérítõ módszerek segíthetnek fenntartani fogaink színét, lelassítani elszínezõdésüket. 

Fogfehérítés otthon: Drogériában kapható szerek

Itthon leginkább a fogfehérítõ fogkrémek és fogfehérítõ tollak terjedtek el, de az interneten beszerezhetõk a külföldön nagyobb karriert befutott fogfehérítõ tapaszok is. Elõnyük, hogy szinte bármely drogériában beszerezhetõk, viszonylag olcsók, és kitartó használatukkal valóban el lehet érni észrevehetõbb eredményt. Kifejezetten fontos azonban, hogy a használati útmutatók szigorú betartása mellett alkalmazzuk ezeket a készítményeket, hogy az esetleges káros mellékhatásokat elkerüljük. 

Fogfehérítés otthon: Otthoni fogfehérítõ készlet

Ha tudunk pár percet szakítani fogorvosunk felkeresésére, akkor a legideálisabb, ha az általa javasolt otthoni fehérítõ szettet vásároljuk meg. Ezek a szettek tartalmaznak egy fogakra illeszkedõ mûanyag fogfehérítõ sínt, valamint fogfehérítõ gélt, mely a sínekbe cseppentve egyenletesen eloszlik a fogak felszínén. Hatásuk maximumát akkor fejtik ki, ha naponta használjuk az elõírt idõn át. A hatás 1-2 hét múlva látható, fogaink akár több árnyalattal is világosabbak lehetnek a kúra végére. A géles otthoni fogfehérítõ szettek további elõnye az a biztonság, amit a szigorúan ellenõrzött körülmények közötti gyártás, valamint a szükség szerinti fogorvosi kontroll jelent.

 

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!