Felnőtt fogszabályozás

Milyen problémára ad megoldást? Ajánlott kezelés harapási rendellenességek, esztétikai problémák, rendezetlen fogsor nehezen tisztíthatósága miatt. Felnőtt korban, az állcsontok fejlődése már befejezettnek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt fogszabályozás során elsősorban a fogak mozgatására van lehetőség.
Ajánlott kiegészítő kezelés(ek): Teljes körű állapotfelmérés
CT felvétel és/vagy panoráma röntgen
Szájhigiéniai kezelés
Várható kezelési idő vagy alkalom: Fogszabályzó állítás 4-5 hetente
A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Fogszabályozási konzultáció - (5.000 Ft)

Kezelésindító csomag (panoráma röntgen, tanulmányi modell, kezelés tervezés) - (24.900 Ft)

Hagyományos fém fogszabályozó egy fogívre (készülékár) - (149.900 Ft)

Hagyományos esztétikus fogszabályozó egy fogívre (készülékár) - (209.900 Ft)

Happy Smile láthatatlan fogszabályozó sín egy állcsontra - (34.900 Ft)

Fém fogszabályozó aktivációja - (10.000 Ft)

Fogszabályozásra nem csak gyermekkorban kerülhet sor, hanem felnőttként is.

A felnőtt fogszabályozásról általában

Felnőtt fogszabályozás

Felnőtt fogszabályozásáról körülbelül 18 éves kor után beszélhetünk, amikor már az összes maradandó fog előtört, és az állcsontok növekedése is befejeződött. A kezelés aktív fázisa után elengedhetetlen a retenciós fázis: ekkor az a célunk, hogy a fogszabályozással elért eredményt hosszú távon megtartsuk, amihez retenciós készülék folyamatos, vagy időszakos viselése javasolt (nagyon erősen javasolt!).

Felnőtt fogszabályozás rögzített készülékkel

A rögzített készülékek alkalmasak leginkább arra, hogy a felnőtt fogazat kisebb, vagy akár egészen komoly szabálytalanságait orvosolják.

A rögzített fogszabályozók három fontos alkotóelemből épülnek fel:

  1. Brekettek: a fogak felszínére erős kötőanyaggal rögzített apró “zárak”, melyeknek mélyedéseiben fut végig az ívdrót. A brekettek az ív által kifejtett erőt a megfelelő irányba alakítják.
  2. Ívek: a brekettekben végigfutó hajlított drót, melyet a kezelés során többször is cserélünk: kezdetben vékonyabb, rugalmasabb, a kezelés vége felé közelítve pedig egyre erősebb íveket használunk.
  3. Ligatúrák: a brekettek és a drótok egymáshoz kötését biztosítják. Leggyakrabban gumiligatúrákat alkalmazunk, melyek apró, változatos színekben elérhető gumigyűrűk. Léteznek fém ligatúrák is.

Mit jelent az önligírozó fogszabályozás?

Az önligírozó rendszerek sajátossága, hogy a fenti felsorolás 3. pontját kiiktatják a rendszerből. Ezeknél a készülékeknél nincs szükség ligatúrákra, mert a brekettek beépített zárszerkezettel rendelkeznek. Az önligírozó rendszerek előnye, hogy lágyabb erőkkel dolgoznak hagyományos társaiknál, a fogszabályozás így kíméletesebbé, és gyorsabbá válik. Rendelőnkben az In-Ovation önligírozó rendszerrel dolgozunk.

Kivehető fogszabályozó felnőtt korban?

Igen, lehetséges! Kisebb, főként esztétikai szabálytalanságok kezelésére tökéletes, komfortos és esztétikus megoldást kínálnak az úgynevezett alignerek. Tekinthetjük őket akár átlátszó fogszabályozóknak is, hiszen anyaguk tökéletesen átlátszó műanyag. A fogvédőhöz hasonlatos síneket eltávolíthatjuk fogmosáshoz és étkezéshez is.

Árainkat itt érhetik el.

Ajándékcsomag: 7000 Ft

A fogfehérítés az első lépés: segítünk megőrizni a hófehér mosolyt. Szájápolási ajándékcsomagunk és tanácsaink garantálják a tartós eredményt.

Tovább olvasom