+36 70 312 9771

Lumineers® fogászati héj – Az egészséges és esztétikus fogsor titka

fogászati héj

Elülsõ fogaink, azaz a metszõ és szemfogak esztétikus kinézete az ápolt fogsor elengedhetetlen része. Az idõ múlásával azonban ezek színe vagy alakja elõbb-utóbb korrekcióra szorul. Erre jelent megoldást a fogászati héj, amely a fog szerkezetének megõrzése mellett tökéletesen orvosolja a kisebb szépészeti és funkcionális eltéréseket.

lumineers
Lumineers® fogászati héj

Mit nevezünk fogászati héjnak?

A fogászati héj vékony, lemezszerû fogmû, amelyet a fogorvos a fogak külsõ felszínén rögzít. Direkt héjat elsõsorban kisebb esztétikai problémák esetén alkalmaznak. A fogorvos ilyenkor a fogak külsõ felszínére a tömésekhez használatos anyagból esztétikus réteget formáz. A kezelés gyorsan, akár egy ülés alatt is szemmel látható eredményt hoz. Az indirekt héjak elkészítéséhez mintát vesznek a páciens fogáról, amely alapján a fogtechnikus pontosan illeszkedõ héjat készít. Ezt egy második ülés során speciális fogászati ragasztóanyaggal rögzítik a helyére. Az indirekt héj kinézete és tartóssága révén kitûnõ választás a fogsor szebbé, szabályosabbá tételéért.

Lumineers® fogászati héj – szépség fájdalommentesen

A Lumineers® kerámia foghéjak leheletnyi, mindössze 0,3 mm-es vastagságukkal a foghéjak legújabb generációját képviselik. Használatuk hatékony és látványos megoldást jelent hibás fogfelszín, foghíj, ferde, túl rövid vagy hiányzó fog és tartós elszínezõdés esetén. A kezelés általában két ülésbõl áll, amely során elõször mintavételre, a második alkalommal pedig a Lumineers® foghéj felragasztására kerül sor. A foghéj felhelyezése elõtt a tartós és esztétikus végeredmény érdekében teljes körû állapotfelmérés, panoráma röntgen és fogkõ-eltávolítás javasolt.

lumineers
A Lumineers® a kerámia foghéjak legújabb generációját képviseli

A csúcstechnológiás esztétikai fogászat elõnyei

A Lumineers® fogászati héj több mint 20 évig elszínezõdés nélkül képes szolgálni fogaink szépségét. Felhelyezés elõtt csak minimális fogelõkészítés történik, a fogállomány megbolygatása nélkül. Nincs szükség tehát injekcióra vagy fúrásra, amely révén a kezelés teljesen fájdalommentes. A héjakat a fogorvos akár régi koronára vagy hídra is ragaszthatja, és bármely színárnyalatban elérhetõk, így a régi pótlások lecserélése nélkül is mutatós, esztétikus fogsor érhetõ el.
A kontaktlencse vékonyságú Lumineers® fogászati héjjal csak speciális képesítéssel rendelkezõ szakember dolgozhat. A Forest & Ray Dental budapesti rendelõjének fogorvosa, Dr. Turner Beatrix a képzést igazoló oklevél büszke tulajdonosa. Látogasson el tehát rendelõnkbe egy konzultációra, és ismerkedjen meg az eszétikai fogászat csúcsának elõnyeivel! Minden páciensünknek, aki nálunk készítteti el Lumineers® fogászati héját, 5 év gyártói garanciával kedveskedünk.

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!