Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászatról általában

A kozmetikai, vagy esztétikai fogászat azon fogászati kezelések gyűjtőneve, amelyeket kifejezetten azzal a céllal végeznek el, hogy a páciensek fogainak, mosolyának megjelenését javítsák. Ebbe beletartoznak olyan egyszerű rutineljárások, mint a rendelői vagy otthoni fogfehérítő rendszerek alkalmazása, a fogkőeltávolítás, vagy a fogak apróbb sérüléseinek helyreállítása, éppúgy, mint az összetett tervezést igénylő kerámia fogpótlások: esztétikai héjak, hidak, koronák, vagy a fogszabályozás.

Esztétikai fogászat

A szépség nem minden!

Sokan nem is gondolnák, hogy a fogorvostudomány és a fogtechnika számára ma már gyakorlatilag nem létezik lehetetlen - nem csak a fogak színén vagy szabályosságán, de akár azok formáján, hosszúságán, az ínyvonal alakján is változtathatunk - indokolt esetben.

Ez utóbbi fontos kitétel, ugyanis alapelveink szerint az esztétika nem élvezhet előnyt az egészséggel szemben. A kezeléseknek soha nem szabad egészségügyi vagy funkcionális kompromisszumra kényszeríteni a pácienseinket, ezért munkánkat mindig alapos tervezéssel kezdjük, és a legnagyobb körültekintés mellett végezzük el.

A budapesti esztétikai fogászatunkon elérhető kezelésekről alább olvashat bővebben.

Fogkő eltávolítás

Minden fogászati betegség megelőzésének csodafegyvere a rendszeres rendelői fogkőeltávolítás. A kezelés után fogai fehérebbek, simábbak lesznek, és néhány hónapig a fogkő miatt sem kell aggódnia.

Esztétikus tömés

Akár kezdődő, akár kiterjedt fogszuvasodásról beszélünk, az esztétikus fogtömések a helyreállító fogászat leghatékonyabb eszközei a fogak funkcionális és esztétikai helyreállításának.

Fogfehérítés

Bizonyos életmódbeli- és környezeti tényezők okozta elszíneződések ma már egy fogorvosi időpont alkalmával is kezelhetők. A fogfehérítés akár 8-10 árnyalattal is világosabbá varázsolhatja fogait alig 1.5 óra alatt.

Inlay / onlay

Kiterjedt fogszuvasodás, trauma hatására letört fogak helyreállítása gyakran nem lehetséges klasszikus fogtöméssel. Az inlay- és onlay-betétek fogtechnikai szakemberek által kézzel készített fogpótlások, melyek a hagyományos töméseknél tartósabbak. Elkészítésükhöz mindössze két fogorvosi időpont és néhány nap szükséges.

Fogkoronák

Kerámia fogkoronáink megszólalásig élethű másai az eredeti fogaknak, így kiválóan alkalmasak hiányzó fogak pótlására, sérült, vagy szuvas fogak helyreállítására. Alapját képezhetik az Ön természetes fogai, vagy fogorvosaink által beültetett fogimplantátumok is.

Foghidak

A hiányzó fogak, elsősorban a szóló foghiányok pótlásának tradicionális módja a porcelán hidak alkalmazása. Az eljárás fájdalommentes, és csupán néhány napot vesz igénybe, eredményeképp pedig kényelmes és megszólalásig élethű fogművel pótoljuk hiányzó fogát.

Protézisek

A kivehető fogsorok, más szóval protézisek alkalmasak az elvesztett fogak pótlására akár teljes foghiány esetén is. Ha gyors és költségkímélő megoldást keres hiányzó fogainak pótlására, a kivehető fogsorok esztétikus megoldást kínálnak a problémára.