+36 70 312 9771

A fogszabályozás elõfeltételei

fogszabályzó budapest kép

A fogszabályozás egy rendkívül összetett folyamat, amely egészséges fogakat kíván. Éppen ezért a nulladik lépés a fogszabályozás elõtt a fogak rendbetétele és teljes körû tisztítása.

Fogszabályozás elõfeltételei
A fogszabályzók közüli választás is fontos pont

Fogszabályozás elõfeltételei

Egy fogszabályozó készülék felhelyezése precíz elõzetes tervezést igényel, hiszen számos döntést kell meghozni a folyamat részleteivel kapcsolatban. Ezért is javasolt egy elõzetes konzultáció a fogszabályozó szakorvossal, amikor a páciens megismerheti a lehetõségeket, a rendelkezésre álló eszközöket és a folyamat megkezdése elõtt elvégzendõ kezeléseket. Így minden körülmény ismeretében dönthet, szeretne-e belevágni a procedúrába.
Amennyiben a páciens a fogszabályozás megkezdése mellett dönt, a szakorvos részletes, személyre szabott kezelési tervet készít számára. A folyamat mindig egy panoráma röntgen elvégzésével kezdõdik, amely segítségével az orvos kiválaszthatja a legmegfelelõbb fogszabályozó készüléket. A röntgen egyben képet ad a beteg fogainak állapotáról is, amely a késõbbiekben nagy segítségére lehet az orvosnak. Ezután fotók készülnek a páciens fogsoráról, hogy a fogak változását folyamatosan nyomon lehessen követni.

Kezdjük egészséges fogakkal a fogszabályzást!

A fogakat még a szabályozás megkezdése elõtt kezelni kell, hogy a folyamatot már teljesen egészséges fogsorral kezdhesse a páciens. Ez azért is fontos, mert fogszabályzóval még a legegyszerûbb beavatkozások is nehézségekbe ütköznek. A fogkõ eltávolítása minden esetben javasolt, de gyakran fogtömés is szükséges a szabályozó készülék felhelyezése elõtt. Amennyiben számfeletti fogak is vannak, ezeket is ekkor kell eltávolítani, bár egyes ritka, indokolt esetekben ezeket késõbb húzzák ki.

egészséges fogak
Tedd rendbe a fogaidat a fogszabályozás elõtt!

Fogápolás fogszabályzóval

A megfelelõ fogápolás fogszabályzóval sokkal nehezebb, ami fogszuvasodáshoz és a fogak elszínezõdéséhez vezethet. Ez azonban egy kifejezetten fogszabályzót viselõk számára fejlesztett tisztító szett használatával könnyedén megelõzhetõ. Az otthoni ápolás mellett rendszeres, fogorvos által végzett fogtisztítás is javasolt a fogak szépségének megõrzéséhez, valamint az ínygyulladás, fogszuvasodás és kellemetlen szájszag megelõzéséhez.
A fogszabályzó levétele után rövid ideig még úgynevezett retenciós készülék viselése javasolt, amely helyükön tartja a szabályozott fogakat, megakadályozva, hogy azok eredeti pozíciójukba álljanak vissza. Megfelelõ ápolással és megelõzõ beavatkozásokkal fogsorunk nem csak szabályos, de egészséges és szép is lesz a készülék eltávolítása után.

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!